Totes les àrees
Tots els cursos
Diploma en Direcció de Fotografia

2 anys

·

Màster en Direcció de Fotografia

1 any

·

Curs de Direcció de Fotografia

1 any

·

Curs Avançat de Direcció de Fotografia

1 any

·

Curs de Correcció de Color amb Davinci Resolve

1 any

·

Tots els cursos
Màster en Documental

1 any

·

Tots els cursos
Màster en Muntatge

1 any

·

Tots els cursos
Màster en Disseny de So Cinematogràfic

1 any

·

Tots els cursos
Curs d'Iniciació al guió

1 any

·

Postgrau de Guió per a Cinema i Tv

1 any

·

Tots els cursos
Curs d'Interpretació: Modern Method Acting

1 any

·

Tots els cursos
Curs de Correcció de Color amb Davinci Resolve

1 any

·

Tots els cursos
Diploma en Direcció Cinematogràfica

3 anys

·

Màster en Direcció Cinematogràfica i Posada a Escena

15 mesos

·

Curs d'Iniciació a la Direcció Cinematogràfica

1 any

·

Totes les àrees
Tots els cursos
Màster en Animació 2D

18 mesos

·

Curs de Blender per a Animació 2D & 3D

1 any

·

Curs d'Iniciació a l'Animació 2D

1 any

·

Tots els cursos
Màster en Storyboard

1 any

·

Tots els cursos
Màster en Animació Stop-motion

18 mesos

·

Curs d´iniciació a l'animació Stop-motion

1 any

·

Tots els cursos
Màster en Concept Art i Disseny de personatges

1 any

·

Tots els cursos
Curs d'Iniciació a l'Animació 3D

1 any

·

Màster en Animació 3D

18 mesos

·

Curs Intensiu d'Animació 3D amb Autodesk Maya

90 dies

·

Curs de Blender per a Animació 2D & 3D

1 any

·

Tots els cursos
Màster en VFX

1 any

·

Tots els cursos
Diploma en Animació

3 anys

·

Tots els cursos
Genealogies d'un cinema en femení

20h

·

Curs en Direcció de Cinema. Per a menors entre 14 i 17 anys

36h

·

Curs d'estiu: Concept Art per a menors entre 15 i 17 anys

20h

·

Curs d'estiu: Animació Stop motion per a menors entre 15 i 17 anys

20h

·

Curs d'estiu: Animació 3D per a menors entre 15 i 17 anys

40h

·

Curs d'estiu: Animació 2D per a menors entre 15 i 17 anys

60h

·

Centro asociado a
ECIB. Escola de cinema de Barcelona. Copyright © Tots els drets reservats.

Roger i James Deakins visiten l’ECIB

Roger i James Deakins visiten l’ECIB

06 febr. 2024
Actualitat
Alumnes
Cinema

Tot va començar amb un comentari a Instagram. Al novembre de 2022, dos estudiants de l’Escola van decidir deixar un petit missatge, de forma molt genuïna, al compte d’Instagram del Director de Fotografia més important dels nostres temps: Roger Deakins (Guanyador de dos premis Óscars a Millor Fotografia). En aquesta petita mostra d’admiració, Yoel Smit i Estefania Ortiz, demanaven al Team Deakins (Roger i la seva dona James Deakins, col·laboradora) que els vinguessin a visitar a ECIB, a Barcelona.

Allò que al principi va semblar un somni a poc a poc va anar veient la realitat. I és que sorprenentment tots dos professionals van decidir sumar-se a aquesta aventura i viatjar fins a la ciutat Catalana per compartir unes jornades amb els nostres estudiants i a més realitzar diferents esdeveniments per promocionar el llibre del Director “Byways”.

Un cop creat el llaç entre James, Roger, l’escola i els nostres alumnes apassionats, es va començar a traçar un macroesdeveniment en què, no només els estudiants, sinó qualsevol admirador del treball de TeamDeakins, pogués acostar-se i compartir uns minuts del seu cinema i de la seva generositat.

La intenció de l’esdeveniment #ECIBWELCOMESROGERDEAKINS es va pensar per acostar la figura de Roger Deakins en una ocasió única a la història del nostre país.

El tret de sortida va ser la visita a ECIB, que va constar de dues xerrades amb els alumnes de Direcció de Fotografia i de Direcció Cinematogràfica. Daniel Aranyó, amic i seminarista de l’escola, va oferir la seva mirada per il·luminar amb l’ajuda dels nostres alumnes el set on les converses van ser filmades. El temps que van estar amb els estudiants va ser realment enriquidor. Vam poder comentar-hi fragments, fer-los preguntes i fins i tot visionar projectes dels alumnes. Compartiren anècdotes, idees i reflexions tant de les seves professions com del cinema en general.

El mateix dia a la nit van assistir al segon acte que va organitzar l’escola en conjunt amb la Galeria Villa de l’Art, que mesos enrere també va rebre a les sales l’exposició fotogràfica del director alemany Wim Wenders. En aquesta ocasió, Roger Deakins presentava una selecció de fotografies del llibre BWAYS (Damiani Books). La nit va ser un èxit. Alumnes de l’escola i d’altres escoles de cinema, seguidors, admiradors i curiosos es van acostar a la Galeria i van poder parlar amb el Director sobre les imatges i compartir una bona estona en un ambient ple de passió pel visual.

L’endemà van tornar a entrar a les nostres aules. Aquest cop per acollir les activitats de premsa de l’esdeveniment. Fotogramas, RTVE o Camera and Light entre d’altres van visitar l’escola per xerrar amb els nostres convidats a un dels Platós de l’escola. Un cop acabades les entrevistes James i Roger, acompanyats sempre dels nostres alumnes en representació Estefania i Yoel, es van dirigir a la Filmoteca de Catalunya. En aquest lloc de culte i importància nacional, Roger i James van presentar la pel·lícula 1984 dirigida per Michael Radford i basada en el llibre de George Orwells. La decisió de mostrar aquest film va ser dels alumnes i va meravellar el Director de Fotografia que segueix pensant que és el seu millor treball. Després de la projecció es va obrir un torn de preguntes entre els assistents. Roger i James van poder respondre a la majoria. L’acte va ser registrat al podcast de la Filmoteca perquè tots els interessats que no van poder obtenir una entrada, ja que els tiquets es van esgotar en 24 hores, poguessin gaudir almenys de la posterior conversa.

Les jornades es van tancar amb una visita a Llibreria Finestres. Organitzada per la botiga i Damiani Books, l’editorial del llibre BYWAYS. Es va dur a terme una signatura de llibres única a la història de Llibreria Finestres. Hores de cua per poder tenir la signatura del Team Deakins als seus llibres. Va ser un acte al qual van assistir centenars de persones i que ens van dir: “Recordarem sempre amb especial afecte”.

Gràcies a tots els col·laboradors i especialment a Team Deakins per la confiança i per ser tan generosos amb els alumnes. Mai no ho oblidaran.

See you soon! Fins aviat!