Totes les àrees
Tots els cursos
Diploma en Direcció Cinematogràfica

3 anys

·

Màster en Direcció Cinematogràfica i Posada a Escena

15 mesos

·

Curs d'Iniciació a la Direcció Cinematogràfica

1 any

·

Tots els cursos
Diploma en Direcció de Fotografia

2 anys

·

Màster en Direcció de Fotografia

1 any

·

Curs de Direcció de Fotografia

1 any

·

Curs Avançat de Direcció de Fotografia

1 any

·

Curs de Correcció de Color amb Davinci Resolve

1 any

·

Tots els cursos
Màster en Documental

1 any

·

Tots els cursos
Màster en Muntatge

1 any

·

Tots els cursos
Màster en Disseny de So Cinematogràfic

1 any

·

Tots els cursos
Curs d'Iniciació al guió

1 any

·

Postgrau de Guió per a Cinema i Tv

1 any

·

Tots els cursos
Curs d'Interpretació: Modern Method Acting

1 any

·

Tots els cursos
Curs de Correcció de Color amb Davinci Resolve

1 any

·

Totes les àrees
Tots els cursos
Diploma en Animació

3 anys

·

Tots els cursos
Màster en Animació 2D

18 mesos

·

Curs de Blender per a Animació 2D & 3D

1 any

·

Curs d'Iniciació a l'Animació 2D

1 any

·

Tots els cursos
Màster en Storyboard

1 any

·

Tots els cursos
Màster en Animació Stop-motion

18 mesos

·

Curs d´iniciació a l'animació Stop-motion

1 any

·

Tots els cursos
Màster en Concept Art i Disseny de personatges

1 any

·

Tots els cursos
Curs d'Iniciació a l'Animació 3D

1 any

·

Màster en Animació 3D

18 mesos

·

Curs Intensiu d'Animació 3D amb Autodesk Maya

90 dies

·

Curs de Blender per a Animació 2D & 3D

1 any

·

Tots els cursos
Màster en VFX

1 any

·

Tots els cursos
Genealogies d'un cinema en femení

20h

·

Curs en Direcció de Cinema. Per a menors entre 14 i 17 anys

36h

·

Curs d'estiu: Concept Art per a menors entre 15 i 17 anys

20h

·

Curs d'estiu: Animació Stop motion per a menors entre 15 i 17 anys

20h

·

Curs d'estiu: Animació 3D per a menors entre 15 i 17 anys

40h

·

Curs d'estiu: Animació 2D per a menors entre 15 i 17 anys

60h

·

Centro asociado a
ECIB. Escola de cinema de Barcelona. Copyright © Tots els drets reservats.

Curs Avançat de Direcció de Fotografia

1 any
·
Presencial
Forma estudiants amb coneixements previs en fotografia cinematogràfica que vulguin ampliar la seva formació a partir de pràctiques a plató i exteriors, amb material de cinema professional. Amb la mirada posada en la funció narrativa de la càmera i la llum aplicant sempre tots els aspectes tècnics apresos.

Curs Avançat de Direcció de Fotografia

Sol·licitar el temari i concerta una visita

Dades Bàsiques

Durada
1 any
Calendari
Del 8 d'octubre del 2024 al 17 de juny del 2025
Horari
Dimarts - De 16:00 a 20:00 h
Modalitat
Presencial
Idioma
Castellà
Admissió
Postulació Prèvia
Titulació
Curs Avançat de Direcció de Fotografia per ECIB - Escola de Cinema de Barcelona

Presentació

L’objectiu del curs avançat de Direcció de Fotografia és proveir l’alumne d’amplis coneixements pràctics sobre el tractament de la llum al cinema, mitjançant el maneig de càmeres de cinema digital. Aprendre les funcions i tasques del Director de Fotografia i operador cinematogràfic dins del procés cinematogràfic.

A qui va dirigit

A estudiants d’audiovisuals, d’escoles de cinema, professionals de l’ofici fílmic o simples interessats en el món professional del setè art que vulguin adquirir coneixements avançats, del treball que fa el director de fotografia i operador de càmera en el procés de creació d’una pel·lícula .

Metodologia

Tot el temari del curs avançat està supeditat a una sèrie continuada d’exercicis pràctics, en què, a més d’aplicar els conceptes bàsics explicats a classe, es pretén que es converteixin en experiència o training de cara a futurs rodatges:

  • Creació de la carpeta de llum, al llarg del curs, com a font de referències visuals.
  • Aprenentatge del material de lescola. Cambres BlackMagic, fotòmetres, equip de llum i accessoris.
  • Exercicis d’exposició.
  • Exercicis d’il·luminació.
  • Esquemes: progressió de la senzillesa (un sol projector) a la complexitat (sets complets).
  • Constant Rodatge de plànols de pel·lícules, videclips, espots, etc… escollits pels mateixos alumnes

Programa

Llum i pel·lícula

Sensitometria i Densitometria

El sistema de zones a la corba sensitomètrica

Teoria del color

La roda del color

Control del color

Corregint el balanç de la llum

Preparació per a un projecte

Primeres llistes de material

Llistes de material definitives

La càmera

Cinema digital

Òptiques

Treball en decorat

Relació entre fotografia i altres departaments

Càmeres

ECIB disposa en propietat les següents càmeres per a la realització de treballs a classe i la creació de curtmetratges.

ARRI ALEXA SXT

L'ARRI ALEXA XT Plus (XT = Xtended Technology) és la càmera més versàtil i flexible de la gamma ALEXA XT. Amb un receptor sense fil integrat per al control remot de la càmera i la lent, sensors incorporats d'inclinació i gir, i connectors addicionals per al control de la càmera i la lent, l'ALEXA XT Plus ofereix un valor únic per a tots aquells que puguin prescindir d'un visor òptic. Com totes les càmeres ALEXA XT, té enregistrament ARRIRAW a la càmera, filtració ND interna, sensor Super 35 4:3, mode de sensor de Porta Oberta, captura de CDL integrada, suport LDS PL, nou suport de muntatge del visor, de-squeeze anamòrfic i alta llicències de velocitat, així com un nou ventilador súper silenciós.

RED SCARLET-W

La RED Scarlet-W és una càmera de cinema digital que incorpora el sensor DRAGON amb una resolució nativa de 5K i un rang dinàmic de 16,5 stops, aquesta càmera brilla per la seva versatilitat. Permet gravar en R3D, ProRes i DNxHD (A més permet carregar fitxers 3D LUT que faciliten la previsualització en càmera de qualsevol look creat i desitjat.) Amb antena WiFi i micro de càmera integrats, aquesta petita meravella de la tecnologia pot arribar a gravar fins a 300fps a 2K (2:40:1) // 150fps a 4K (2:40:1) // 60fps a 5K (2: 40:1). Això no obstant, la velocitat no és la seva única virtut; part del gran potencial d'aquest model rau en la possibilitat de poder intercanviar fàcilment la torreta i així poder passar de muntures EOS (Canon) a PL (Arri-cinema 54mm). Aquest fet permet versatilitzar la càmera durant el transcurs de l'any, facilitant a més les classes diàries i elevant les prestacions en els projectes finals encarats a la projecció en sales. La càmera ve equipada amb els següents accessoris: Mounting plate (15mm), Bateries Red Brick, matte box, Red station mini-mag, 2 Xarxa Minimag de 120GB, muntura PL DSMC TI PL MOUNT (CAPTIVE), release de 19mm + DSMC MOUNTING PLAT i Follow focus.

ARRIFLEX 435

Creada el 1995, l'Arriflex 435, és una de les càmeres de cinema analògic més populars avui dia per la seva versatilitat. Proporciona una perfecta estabilitat d'imatge gràcies al seu obturador electrònic, lupa de gran resolució i sistema de capping shutter. Afegeix respecte a altres tipus de càmera a 35mm la possibilitat de treballar en format super 35mm i a velocitat de 150 fotogrames per segon. Permet canviar els ajustaments durant una presa i filmar amb diversos efectes de velocitat i obturació, oferint una gran llibertat creativa per al director i el DOP. Un altre factor extraordinari de l'Arri 435 és que permet veure allò filmat -en temps real- a través d'un senyal de vídeo. Pel que fa a la disposició de càrrega, la càmera permet utilitzar xassís de 60,122 i 400 metres.

RED SCARLET MYSTERIUM-X

Mysterium-X és un sensor de 14 megapíxels dissenyat específicament per al DSMC Red per capturar vídeo i imatges fixes de fins a 5K de resolució. El sensor inclou alta precisió analògica a la conversió digital, capaç de subministrar fins a 13,5 parades de rang dinàmic amb fonts de llum del dia sobre un rang de la sensibilitat de càmera de 320-800 ISO. La velocitat de quadres per imatge variable és de fins a 30 FPS amb resolució 4K FF i fins a 120 FPS amb resolució 1K WS. Mysterium-X té un balanç de color natural de 5.000K (Kelvin) i un compensador de balanç de blanc i color electrònic de 1,700K a 10,000K10.

BLACKMAGIC POCKET CINEMA CAMERA 6K

La Blackmagic Pocket Cinema Camera 6K presenta un sensor Super 35 de 6144 x 3456 i facilita l'ús d'objectius fotogràfics EF més grans, a fi de crear imatges de qualitat cinematogràfica amb una profunditat de camp més baixa, la qual cosa al seu torn genera fons amb desenfocaments i efectes estil Bokeh. A més, la resolució addicional ofereix més flexibilitat per ajustar l'enquadrament durant les etapes d'edició i etalonatge. Això significa que es pot gravar en 6K i després, en la postproducció, fer un acostament i un reenquadrament per aconseguir plans generals i primers plans, tot amb una sola càmera i sense perdre qualitat.

BLACKMAGIC POCKET CINEMA CAMERA 4K

La càmera cinematogràfica digital de resolució 4K més petita del mercat amb muntura per a objectius tipus PL, rang dinàmic excepcional i sensor Super 35 amb obturador global. Entre les seves prestacions es destaquen l'interval dinàmic de 12 passos, la possibilitat de gravar fitxers en format RAW 4K i ProRes, la pantalla tàctil per a l'ingrés de metadades i la carcassa d'alumini mecanitzat.

Pràctiques de rodatge

Tot el temari del curs avançat està supeditat a una sèrie continuada d'exercicis pràctics, on, a més d'aplicar els conceptes bàsics explicats a classe, es pretén que es converteixin en una reel o bobina personal.

Equilibrium

Inglorious Bastards

Joker

Barry Lyndon

Arrival

Hotel Capsule

Oh Cinema

Professorat

Edu Navarro

Direcció de Fotografia

Especialitats: Director de fotografia, Càmera i elèctric. Tutor de projectes. Des del 1998 ha il·luminat i operat més de 150 produccions, entre elles uns 30 documentals i més de 70 curtmetratges. Des de 1999 ha treballat en més de 200 produccions publicitàries com a operador, ajudant de càmera, Gaffer i auxiliar.

Altres cursos Relacionats