Totes les àrees
Tots els cursos
Màster en Documental

1 any

·

Tots els cursos
Màster en Muntatge

1 any

·

Tots els cursos
Màster en Disseny de So Cinematogràfic

1 any

·

Tots els cursos
Curs d'Iniciació al guió

1 any

·

Postgrau de Guió per a Cinema i Tv

1 any

·

Tots els cursos
Curs d'Interpretació: Modern Method Acting

1 any

·

Tots els cursos
Curs de Correcció de Color amb Davinci Resolve

1 any

·

Tots els cursos
Diploma en Direcció Cinematogràfica

3 anys

·

Màster en Direcció Cinematogràfica i Posada a Escena

15 mesos

·

Curs d'Iniciació a la Direcció Cinematogràfica

1 any

·

Tots els cursos
Diploma en Direcció de Fotografia

2 anys

·

Màster en Direcció de Fotografia

1 any

·

Curs de Direcció de Fotografia

1 any

·

Curs Avançat de Direcció de Fotografia

1 any

·

Curs de Correcció de Color amb Davinci Resolve

1 any

·

Totes les àrees
Tots els cursos
Màster en Storyboard

1 any

·

Tots els cursos
Màster en Animació Stop-motion

18 mesos

·

Curs d´iniciació a l'animació Stop-motion

1 any

·

Tots els cursos
Màster en Concept Art i Disseny de personatges

1 any

·

Tots els cursos
Curs d'Iniciació a l'Animació 3D

1 any

·

Màster en Animació 3D

18 mesos

·

Curs Intensiu d'Animació 3D amb Autodesk Maya

90 dies

·

Curs de Blender per a Animació 2D & 3D

1 any

·

Tots els cursos
Màster en VFX

1 any

·

Tots els cursos
Diploma en Animació

3 anys

·

Tots els cursos
Màster en Animació 2D

18 mesos

·

Curs de Blender per a Animació 2D & 3D

1 any

·

Curs d'Iniciació a l'Animació 2D

1 any

·

Tots els cursos
Genealogies d'un cinema en femení

20h

·

Curs en Direcció de Cinema. Per a menors entre 14 i 17 anys

36h

·

Curs d'estiu: Concept Art per a menors entre 15 i 17 anys

20h

·

Curs d'estiu: Animació Stop motion per a menors entre 15 i 17 anys

20h

·

Curs d'estiu: Animació 3D per a menors entre 15 i 17 anys

40h

·

Curs d'estiu: Animació 2D per a menors entre 15 i 17 anys

60h

·

Centro asociado a
ECIB. Escola de cinema de Barcelona. Copyright © Tots els drets reservats.

Masterclases

Masterclases

Masterclases

Propers seminaris i masterclasses

Presencial
Cinema

Ecib Welcomes Hoyte Van Hoytema

Trobada amb Hoyte Van Hoytema - Guanyador de l'Òscar a millor fotografia per "Oppenheimer"
10 d'abril - Exclusiu per a alumnes
Presencial
Cinema

Seminari: Filmar para Veure

Mercedes Álvarez
15, 16 i 17 d'abril
Presencial
Cinema

Seminari: Chema García Ibarra

Per Anunciar

Arxiu

Llistat de masterclasses i seminaris realitzats amb cineastes i animadors a la nostra escola.

Arxiu

Animació

Jordi Grangel

El cofundador del prestigiós Grangel Studio, va impartir una masterclass sobre el procés de creació de personatges, confecció de puppets, decoradors i procés d'animació a Stop-motion de La núvia cadàver de Tim Burton.

Raúl de la Fuente

El director de UN DÍA MÁS CON VIDA ha charlado con nuestros alumnos sobre el largo proceso que ha llevado la producción de una película que mezcla ficción, animación y documental; desde su idea inicial surgida hace 10 años, hasta la animación con el estudio Platige Image y el proceso de motion capture.

Manolo Galiana

Manolo Galiana, un dels directors d'animació de dibuixos animats més importants d'Espanya, va impartir una masterclass a Ecib repassant els seus 40 anys de trajectòria professional, entre els quals destaquen pel·lícules de la talla de “Chico y Rita” (2010), Anastasia ( 1997), Titan (2000) i Spirit (2002).

Sébastien Laudenbach

L'animador francès va orientar la seva classe a explicar el procés de producció de la seva aclamada pel·lícula d'animació 2D, La jeune fille sans mains (2016), menció especial del jurat al Festival Internacional d'Annecy 2017.

David Braun, Micah Cordy y Barrett Slagle

David Braun, Micah Cordy i Barrett Slagle d''Open The Portal', productora d'animació stopmotion que ha treballat en videoclips de Katy Perry o Neil Young i han realitzat anuncis per a la Disney, van estar la setmana passada a Ecib fent una masterclass parlant dels seus projectes i metodologia de treball a l'animació.

Carlos Grangel

Carlos Grangel va oferir a classe magistral com és el procés de creació de personatges en diversos llargmetratges d'animació en què ha participat com La novia cadàver, Madagascar o el príncep d'Egipte.

Sergio Lara

Masterclass i posterior taller amb personatges de Clay Kids, impartida per l'animador amb stop motion Sergio Lara; centrada en la seva experiència i mètodes com a animador, especialment durant el rodatge de la darrera pel·lícula de Charlie Kaufman, «Anomalisa».

SAM

Samuel Ortí Martí -més conegut com a Sam-- responsable de la campanya d'espots de Los García (2001-02) amb què es va donar a conèixer l'euro, i nominat en dues ocasions als Goya a millor curtmetratge d'animació per El atac dels Kriters assassins i Vicenta, ens va explicar els secrets de produir i dirigir el seu primer llargmetratge, Pos eso, (2015).

Raul Escolano y “Niko”

Fundadors de Nikodemo i creadores de Calico Electrónico. Realitzadores de La crisis carnívora, primera pel·lícula animada íntegrament en Flash.

Albert Miarnau

Animador 3D i exalumne de l'escola, ha treballat com a animador professional en sèries, publicitat, videojocs i pel·lícules d'animació, com Metegol (Underdogs – 2013), Atrapa la Bandera (Capture the Flag – 2015), Savva (HeroQuest – 2015) ), Tadeo Jones 2 (Tad Stone 2 – 2017) i recentment Sgt. Stubby: An American Hero (2018).

Mackinnon and Saunders

L'empresa més important del món en la construcció i disseny de personatges per a stop-motion va visitar l'Artfutura el 2005 i els nostres alumnes d'animació van poder comprovar a través del mateix Ian Mackinnon la complexitat de construir el model original utilitzat a La novia cadàver (Tim Burton ).

Jordi Oñate

Animador de Pixar Animation, i exalumne de l'escola, ens va visitar per conversar respecte al seu treball com a “Character i Crowd animator” en pel·lícules com “DEL REVÉS”, “BRAVE”, “EL VIATGE D'ARLO” I “MONSTERS UNIVERSITY” ; i la seva experiència en el camp dels VFX en pel·lícules com “FURIA DE TITANES”, “JOHN CARTER” I “HARRY POTTER I EL MISTERI DEL PRÍNCEP”.

Piotr Dumala

L'artista polonès va venir a ECIB a mostrar-nos en directe els mètodes de la tècnica que el caracteritza dins de l'stopmotion. Dumala pinta i ratlla plaques de guix per aconseguir traços animables i efímers, com les matrius on són gravats. Destaquen a la seva filmografia Muros (Sciany, 1988); Frank Kafka (1991); Crim i càstig (Zbrodnia i kara, 2000); Hipopotamy (2014),

Raúl García

Prestigiós animador espanyol, el primer a treballar per a Disney. Creador de personatges com el geni d'Aladino i animador en llargmetratges com El Rey León, Qui va enganyar Roger Rabbit?, Pocahontas, El Geperut de Notre Dame, Fantasia 2000, Hèrcules…

Maxi Diaz

El director d'animació de Les aventures de Tadeo Jones i Atrapa la Bandera, Maxi Diaz, va estar a les nostres aules per impartir la masterclass «Aprenent a explicar històries» com explicar una història en un sol pla, mètodes i acting precís, respectar regles de l'univers creat, treball d'empatia amb els personatges o com presentar-se a empreses del sector de l'animació; van ser diversos dels molts temes que Maxi va tractar a la seva entretinguda classe.

Chris Entwistle

Cap de modeladors d'Aardman Animation (Wallace & Gromit, Pirates, L'ovella Shaun), va impartir a l'escola un seminari pràctic de 5 dies sobre les tècniques de modelatge en stop-motion. Un luxe per a tots els amants d'aquesta tècnica fotograma a fotograma.

John Dilworth

Masterclass de l'animador John Dilworth de títol «Fotogrames de l'Inconscient: l'animació com una eina creativa per alliberar l'Esprit Humà. Les Pel·lícules Animades de John R. Dilworth» realitzada al Caixa Forum en col·laboració amb 9Zeros. Director d'animació novaiorquès, creador de films produïts per a CBS, Showtime, HBO, FOX, Cartoon Network, Nickelodeon, MTV, el seu curtmetratge The chicken from outer space (1995) va ser nominat als Oscars de l'Acadèmia de Hollywood i posteriorment convertit en el pilot de l'exitosa sèrie de Cartoon Network Courage, the cowardly dog.

Josep Pozo

Com es fa i es produeix una pel·lícula d'animació? La resposta es va desenvolupar a la masterclass realitzada pel Director del CID la Llegenda i productor executiu de Nocturna, de Filmax Animació.

Josep Mª Blanco

Prestigiós animador que ens va parlar sobre el tractament del llenguatge cinematogràfic al Cinema de animación.

Rafa Zabala

El modelador 3D va impartir una masterclass gratuïta que va abastar des dels seus primers treballs als més recents a les grans produccions del cinema i el videojoc. Videojocs tan famosos com League of Legends, Clash of Clans; i pel·lícules com The Hobbit, Rise of the Planet of The Apes, Iron Man, Ready Player One compten amb el treball de Rafa Zabala.

Chris Lavis y Maciek Szczerbowski

Els animadors canadencs, nominats a l'Oscar per Madame Tutli Putli, són els fundadors de Clive Henry Productions, productora centrada en projectes en stop motion molt variats i originals com van demostrar a la masterclass que van impartir a la nostra escola.

Felipe Morell

Animador, concept artist i il·lustrador de Storyboard i Workbook que ha treballat en estudis com DISNEY, WARNER BROS, DREAMWORKS i BLUE SKY entre d'altres.

Karla Castañeda y Luís Téllez

Els animadors mexicans, apadrinats per l'oscaritzat Guillermo del Toro , són membres d'«El taller de Chucho» un gran centre de producció de cinema en animació impulsat pel mateix Del Toro a Guadalajara, Jalisco. Van impartir una masterclass de dues hores i mitja sobre els seus treballs d'animació a Stopmotion.

Toni García

Director creatiu de BRB Intrenacional va impartir una Masterclass sobre la seva tasca a les sèries d'animació Bernard, Problem child i Peraustrinia 2004.

Hermanos Quay

Animadors de prestigi internacional, les seves creacions en stopmotion són lloades per cineastes i museus de tot el món. Propers i xerraires, van impartir una masterclass molt interessant als nostres alumnes d'animació.

Andreu Balcells

Especialista en story boards de sèries d'animació com Les tres bessones, El retorn de D´Artacan, Willie Fog, Sandokan i “els tres mosqueperros”.

Emma de Swaef y Marc James Roels

Els directors i animadors en stop motion Emma de Swaef i Marc James Roels ens han ofert una meravellosa masterclass on ens han compartit el seu saber i la seva forma de treballar en produccions com el llargmetratge de Netflix “The House”, “This Magnificent Cake! ” i “Oh Willy”. A més, els nostres alumnes del Màster Stop Motion han pogut gaudir i aprendre, en un interessant seminari pràctic, enfocat a millorar l'acting en relació amb les decisions de realització. Tot això mitjançant un exercici pràctic en què, a partir d'una locució, han treballat en profunditat la posició principal, el valor de pla, l'angle de cambra, la composició i la il·luminació, a més del moviment amb completa supervisió del mateix Marc James Roels.

Elena Vallverdú

TD Layout Artist, i exalumna de l'escola, ha treballat en produccions com Guardians de la Galàxia Vol.2, El llibre de la selva, Valerian o Pirates del Carib.

Regina Pessoa y Abi Feijó

Ganadores con el cortometraje titulado, “Historia Trágica con final feliz” del gran premio del Cristal del Festival Internacional de animación de Annecy 2006 impartirán un curso de animación con arena y cuatro Masterclasses en diferentes técnicas de animación como arena, cut-out, grabado sobre placas de yeso y grabado en papel pintado, en 9zeros Centro de Estudios de Técnicas de Animación de Catalunya, del próximo del 24 al 28 de julio.

Georges Schwizgebel

L'animador i realitzador suís Georges Schwizgebel va impartir el passat 8 de març una estupenda masterclass on ens va mostrar l'elaborat procés de creació de les seves peces més rellevants com Le Jeu 'La jeune fille et les nuages' 'Zig Zag' entre altres. Vam veure com des dels primers esbossos fins a l'acabat final, sorgien animacions 2d cada cop més complexes i enrevessades, basades en una gran importància rítmica de les peces musicals.

Mark Osborne

El director de Kung Fu Panda i El Petit Príncep va impartir una masterclass per als nostres alumnes d'animació en què va analitzar els secrets de la seva carrera des dels seus primers treballs al curtmetratge fins a arribar a dirigir les grans produccions de Hollywood.

Eduardo Fornieles, «Edujante»

Visual developer, creatiu, concept artist, story teller, director i fundador de Studio Koba i exalumne de l'escola. És la ment darrere del videojoc d'estil retro Narita Boy.

Javier Secaduras

Storybordista a Warner Brothers, Disney, Fox Animation, Neckelodeon, Cromosoma, i l'Estudi Mariscal entre d'altres, va explicar als alumnes les diferents aplicacions de l'storyboard al món de l'animació.

Chema del Fresno

Exalumne de l'escola, i actualment Technical Director de FX, Chema va formar part de l'equip guanyador d'un Óscar pel seu treball a fx a The Jungle Book i un Goya a millors efectes especials per Eva. Ha participat, a més, en produccions com: Lion King, X-Men: Apocalipsi, Missió Impossible: Fallout, Justice league i Avengers Infinity War.

Lee Unkrich

Amb dos Oscars en les seves vitrines, ha dirigdo diverses de les millors produccions de la factoria Pixar, com són Coco, Toy Story 3, a més de co dirigir Buscant a Nemo, Monstres S.A. i Toy Story 2. Va mantenir una trobada de preguntes i respostes amb els nostres alumnes de les diferent especialitats d'Animació en un esdeveniment emmarcat dins del festival de Animac amb el qual col·labora l'escola.

Ray Harryhausen

En el marc de les conferències sobre animació celebrades al Caixa Forum el 2003, els nostres alumnes van tenir l'oportunitat de conèixer personalment l'obra i l'ofici d'aquest gran mestre de l'animació. Films com Simbad, Fa un milió d'anys o Jàson i els Argonautes ocupen un lloc privilegiat a la història del cinema i de l'animació.

Kotok

Creadors del curt en 3D de L'Habitació Inclinada nominats als GOYA 2004 com a millor curt d'animació i dels spots de la selecció i F1 per a Cuatro i la Sexta van transmetre als alumnes de 3D els secrets de l'animació tridimensional.

David Benzal

L'il·lustrador i concept artist de prestigi internacional ens va descobrir els secrets del seu darrer treball per a Netflix, a la sèrie Love, Death & Robots. Hi va haver també un repàs a la seva carrera on David ha treballat per a Joc de Trons, Disney o Ubisoft.

Peter Lord

El cofundador i director creatiu de Aardman, un dels estudis més importants del món de l'animació, ha va impartir una estupenda masterclass exclusiva per als alumnes d'animació de la nostra escola. Peter Lord és director The pirates! In an Adventure with Scientists i co director de Chicken Run a més de ser productor executiu en altres nombroses pel·lícules i sèries com: Wallace and Gromit, Shaun the Sheep, Flushed Away, The Cursi of the Were-*Rabbit i Arthur Christmas.

Cinema

Roger Deakins

La escuela organizó a finales de 2023 el evento #ECIBWELCOMESROGERDEAKINS, que constó de tres jornadas dedicadas a la trayectoria de Roger Deakins y al lanzamiento en España de su libro BYWAYS. Para ello se organizaron distintas actividades: Visita a la escuela del Team Deakins (Roger y James Deakins) y dos charlas con los alumnos, Presentación de la Exposición BYWAYS en la Galería Villa del Arte, firma del libro BYWAYS en la Llibrería Finestres y proyección de 1984 en la Filmoteca de Catalunya. El director de Fotografía es reconocido por su trabajo con los Hermanos Coen, Sam Mendes o Denis Villeneuve. Ha ganado dos premios Óscars a mejor Dirección de Fotografía por “Blade Runner 2049” y “1917”.

Werner Herzog

El director alemany va compartir la seva experiència de més de cinquanta anys fent cinema, va contestar les preguntes dels nostres alumnes i, sobretot, ens va transmetre aquest entusiasme que l'ha caracteritzat al llarg de la seva vida per emprendre projectes cinematogràfics. «Pregunta't si tens el desig i el coneixement per compartir la teva visió amb els altres i si aquest desig és realment molt molt intens probablement es transmetrà al públic.» ens va dir Herzog.

Carla Simón

La directora i guionista d'Estiu 1993 i d'Alcarràs va tornar a la nostra escola per impartir el seu seminari sobre preparació i treball amb actors pels nostres alumnes del màster en direcció cinematogràfica i posada en escena.

Jean-Pierre y Luc Dardenne

Els directors han xerrat de manera molt amena i propera sobre la seva metodologia de treball, la seva evolució com a cineastes, han comentat fragments de les seves pel·lícules i han respost amb interès a les preguntes realitzades pels alumnes.

Neus Ballús

Neus Ballús va impartir, dins del marc del 26è Festival de cinema independent L’Alternativa, el seminari de dos dies “Partir d'algú. Treball amb actors no-professionals, de l'escriptura al rodatge”. L'estada de la directora a l'escola va coincidir amb l'estrena del segon llargmetratge El viatge de la Marta (2019).

Jaume Balagueró y Luis de la Madrid

Hem tingut el plaer de rebre a l'escola un prestigiós tàndem de professionals. Jaume Balagueró, director de tres de les pel·lícules de la saga ‘REC’, ‘Mientras duermes’ i ‘Frágiles’. També Luís de la Madrid, muntador de moltes de les pel·lícules de Balagueró i Coordinador del màster en muntatge cinematogràfic que s'imparteix a ECIB. Durant el col·loqui van parlar de la seva relació professional i de l'evolució del procés de treball al llarg dels anys. Els nostres alumnes van poder resoldre els seus dubtes a la ronda de preguntes i respostes.

Jasmila Žbanić

El 5 de maig 2022, amb motiu dels Premis Lux que atorga el Parlament Europeu, ens va visitar a ECIB Jasmila Žbanic, directora de Quo vadis, Aida?, una de les tres pel·lícules finalistes. L´acte va estar organitzat per l´Oficina a Barcelona del Parlament Europeu. Pocs dies després Jasmila va guanyar el premi Lux que li va ser lliurat per la presidenta del Parlament Europeu a Estrasburg.

Pedro Costa

El 14 de febrer del 2023 el director portuguès Pedro Costa va conversar amb el nostre director acadèmic Pere Alberó en una magistral classe oberta a la qual van assistir alumnes de Diploma en Direcció cinematogràfica, Màster en Direcció Cinematogràfica i Màster en Documental.

Béla Tarr

El cineasta hongarès Béla Tarr va impartir el gener de 2024 dues masterclasses per als nostres alumnes de direcció cinematogràfica: una masterclass conjunta per als nostres alumnes de direcció cinematogràfica; i un seminari exclusiu per als alumnes del màster en direcció cinematogràfica. Influència fonamental del moviment fílmic remodernista, les seves pel·lícules en blanc i negre són un referent per a tota una generació de cineastes europeus i del cinema autoral americà. Amb un estil propi marcat pels llargs plans seqüència, lents moviments de càmera on i un minuciós treball coreogràfic destaquen a la seva obra els films Almanaque de Tardor (1984), Sátántangó (1994), Harmonies de Werckmeister (2000) i El cavall de Torí (2011). Les masterclasses s'engloben al cicle Bela Tarr en què col·laborem al costat de Filmin, Filmoteca de Catalunya, l'acadèmia del Cinema Català, Zumzeig, La foradada Films.

Lluis de la Madrid y André Cruz

Van compartir amb els alumnes d'ECIB els secrets de la producció i la direcció del llargmetratge L'Altra frontera (2014).

Toni Anglada

Ajudant de càmera a Vacas, L'embruixot de Xangai i El mar, entre d'altres, va conversar amb els alumnes sobre el seu paper com a Director de fotografia al seu primer llargmetratge L´Altra frontera

Albert Val

Director de continguts de Filmax, ha treballat com story editor i Cap de desenvolupament de guions en Mentre dorms, Transiberian i la saga REC. El seu masterclass va versar sobre el paper del guionista al cinema actual

Carles Gusi

Amb 30 anys d'experiència com a Director de fotografia amb pel·lícules com Celda 211, Vaques o Acció mutant, Carles Gusi va compartir amb els alumnes de Fotografia les motivacions del seu extraordinari treball a la pel·lícula El Niño.

Lisa Pescia

Actriu en innombrables sèries de TV nord-americanes com Sin rastro, Parenthood, Larry David o El mentalista va impartir un seminari de 2 dies sobre la direcció actoral i els càstings als grans estudis.

DDT

David Martí i Montse especialistes en efectes especials per a Cinema, ens van explicar com van realitzar, entre molts altres projectes, els efectes especials de “Hellboy” i “El laberinto del Fauno”.

Eddy Joseph

Responsable de la sonorització de La novia cadaver, Skyfall o Casino Royale va impartir un taller d'edició de so cinematogràfic en col·laboració amb el FEST FILM LAB.

Tariq Anwar

Conegut pel muntatge de pel·lícules com American Beauty, El discurs del rei i Revolutionary road, aquest editor britànic va impartir el maig del 2015 una masterclass per als alumnes de direcció sobre les eines del muntatge cinematogràfic.

Agustí Villaronga

Pocs dies després de l'estrena d'El rei de l'Havanna, el realitzador català va respondre el novembre del 2016 a les preguntes dels nostres alumnes de Direcció. El seu excel·lent treball a Tras el cristall, Aro Tolbukhin i Pa negre va planar per tota la xerrada.

Bodgan Mirica

El director romanès ha mantingut una simpàtica xerrada amb els alumnes en la qual s'ha centrat a comentar aspectes de la seva òpera prima Gossos (Câini) i de la sèrie Umbre que va realitzar per a la HBO de Romania.

María Cañas

La cineasta sevillana, en la seva versió terratrèmol i baranes, va venir a la nostra escola per transmetre'ns el seu esperit iconoclasta. Una sessió on va desplegar el seu enginy per qüestionar les imatges i per construir-hi relats que generen noves i sorprenents lectures sobre el nostre entorn.

José Luis Guerín

Amb el títol "Percepciones de la realidad", Guerín va explorar, al llarg de 20 hores lectives, els confins del llenguatge audiovisual i la narrativa cinematogràfica analitzant conceptes com la posada en escena i situació cinematogràfica, el muntatge com a forma d'enunciació, l'eloqüència de l'enquadrament o el punt de vista documentat. Una experiència única amb un dels directors de cinema més interessants de la història del cine espanyol.

Fernando León de Aranoa

El febrer del 2016 el prestigiós director madrileny va visitar l'escola per transmetre les impressions sobre la seva última pel·lícula «Un dia perfecto». Tampoc van faltar apunts sobre «Los lunes al sol» «Barrio» i els seus esforços al món del documental.

Matias Piñeiro

El director de Buenos Aires Matias Piñeiro, ha impartit una classe magistral a les nostres aules el 27 d'abril passat, després de la passada del seu llargmetratge «Viola». El prestigiós New York Times el va seleccionar com un dels 20 directors mundials de seguiment obligat per al futur.

Chris Dickens

El guanyador de l'òscar al millor muntatge el 2008 per Slumdog Millonaire, Chris Dickens, va impartir aquest cap de setmana passat un seminari de dos dies centrat en el tractament teòric i pràctic de les eines fonamentals per al desenvolupament de l'ofici de muntador cinematogràfic.

Xu Haofeng

El director i guionista xinès ens va introduir en els secrets i l'evolució del Wu Xia amb comentaris sobre el seu darrer treball The Hidden Sword.

Andrés Duque

El director hispano-veneçolà Andrés Duque va estar a la nostra escola impartint una masterclass sobre la seva experiència al món del cinema autoral. Els assistents van rebre consells de com accedir al complex mercat del cinema d'autor, reflexions sobre com està canviant la concepció del cinema als nostres dies ia més van tenir la fortuna de visionar fragments d'Ivan Z., Paralelo 10 i la multipremiada Oleg i les arts rares , amb apunts en viu del seu creador.

Stere Gulea

El director romanès va venir a través de l'Institut Cultural Romanès per parlar-nos sobre dues pel·lícules fonamentals d'aquella cinematografia basades en els relats de la família Moromete. Un treball construït al llarg de més de trenta anys, de gran bellesa formal, on es pot apreciar la transformació del món rural.

Daniel Aranyó

Els alumnes dels diferents cursos de fotografia van poder assistir a una estupenda classe, sens dubte el qualificatiu és ben merescut, de Daniel Aranyó, director de fotografia de, entre d'altres: Regresión, Los últimos días i Tres metros sobre el cielo. El Daniel va enlluernar els presents amb les mostres del seu treball a l'últim film d'Alejandro Amenábar, els seus plantejaments, recursos i, per què no dir-ho també, els seus apunts autobiogràfics.

Xavi Giménez

Els alumnes de diploma de direcció de fotografia van tenir el plaer de rebre 5 classes de seminari impartides pel guanyador del Goya a la millor fotografia el 2010, Xavi Giménez, que és un dels més importants directors de fotografia del país. A través de la seva mirada s'han fotografiat pel·lícules com Luces Rojas (Rodrigo Cortés, 2012), El maquinista (Brad Anderson, 2004), Fràgils (Jaume Balagueró, 2005), Intacto (juan Carlos Fresbadillo,2002) o Palmeras en la nieve ( Fernando Gómez Molina, 2015.)

Alex Catalán

El guanyador del Goya a la millor fotografia el 2014 ha comentat la seva evolució professional, des dels inicis amb Alberto Rodriguez a l'actualitat; el salt al cinema; i la seva manera d'afrontar la fotografia a pel·lícules com 7 vírgenes o El hombre de las mil caras. Una classe molt amena on l'Alex ha donat una autèntica lliçó d'humilitat i naturalitat.

Mauro Herce

El director de la pel·lícula experimental, documental i ciència ficció «Dead Slow Ahead» va conversar amb els alumnes sobre aspectes de la realització i producció de la pel·lícula, on també va exercir de director de fotografia (ocupació que sol exercir més habitualment al món del cinema ).

Nicolas Philibert

El director francès ha impartit el seminari "Programar l'atzar" a l'ECIB. Durant 12 hores de classes, Philibert va compartir les seves reflexions i metodologies adquirides al llarg dels 30 anys de carrera professional amb comentaris de visionats dels seus diferents films.

Eugène Green

El director francès va impartir un seminari de tres dies versat a les diferències entre el cinema i el món que ens envolta, la importància de fer cinema i un repàs a la seva filmografia.

Boris Lehman

El cineasta Belga va impartir un seminari, organitzat conjuntament amb el Festival L’Alternativa, amb el suggeridor títol de “La pel·lícula com una llarga caminada”. Hi va repassar la seva trajectòria en què, acompanyat d'una càmera, ha anat filmat els seus passejos, els seus amics, la seva ciutat, la seva vida en definitiva, en un inacabat work in progress.

Eric Pauwels

El documentalista belga va impartir un seminari a la nostra escola dins del marc de l’Alternativa fent un recorregut de la seva obra des dels inicis amb Jean Rouch fins a la celebrada trilogia de la cabana.

Luis Ospina

El director colombià, premi especial a la present edició del festival Márgenes, va impartir una masterclass al voltant de la seva obra a la qual van assistir alumnes de direcció cinematogràfica i direcció de fotografia.

Carlos Marqués-Marcet

El director, guionista i muntador de "10.000 Km" i "Terra Firme" ens va transmetre la seva passió i gaudiment pel setè art amb cada resposta que van plantejar els nostres alumnes.

Pablo Rosso

El director de fotografia de la saga completa de “REC”, “Veronica” i “Mientras duermes”, va impartir un seminari per als nostres alumnes del diploma de direcció de fotografia sobre pràctiques de càmera i il·luminació en set.

Josep María Civit

El director de fotografia de nombrosos projectes dirigits per Agustí Villaronga, (entre d'altres: El rei de l'Havana, Incerta Glòria i la futura Nascut Rei), va impartir una masterclass exclusiva per als nostres alumnes del diploma de direcció de fotografia.

Víctor Erice

Durant una setmana a ECIB hem tingut la sort de comptar amb la presència de Víctor Erice que ha impartit el seminari “Documental i ficció, un acostament a la doble naturalesa del cinema”. Un recorregut personal i molt suggeridor per la història del cinema, just allà on conviuen i es complementen les estratègies de la ficció i del documental per fer del cinema una mica més viu.

Carlos Saura

El director oscenc ha analitzat fragments de la seva filmografia, ha comentat històries del seu ric anecdotari i ha reflexionat sobre l'estat actual del cinema davant d'una aula màster abarrotada.

Santiago Racaj

A l'estupenda xerrada del director de fotografia de, entre d'altres: Magical Girl, La Herida, Estiu 1993 o Los Ilusos, es va unir al tram final la nostra professora del Diploma de Direcció Cinematogràfica, Celia Rico, directora de la pel·lícula “Viaje al cuarto de una madre", film en què van treballar junts.

Taula rodona "Estiu 1993"

La Directora Carla Simón, la muntadora Ana Pfaff i l'script Arnau Vilaró de la pel·lícula ESTIU 1993, van esmicolar a la seva xerrada, davant d'una aula màster abarrotada, el treball laboriós darrere de la que és, sense dubte, una de les millors òperes primes dels últims anys .

Jaime Rosales

El guanyador del Goya a millor direcció, i pel·lícula, per "La soledad" va impartir una classe versada en la seva trajectòria com a cineasta, l'escriptura del seu llibre «El lápiz y la cámara» i la seva última pel·lícula «Petra», recentment estrenada al festival de Canes 2018.

Meritxell Colell

La Meritxell Colell va estar una setmana a ECIB impartint el seminari: “El cos no menteix. Construir la narrativa a través dels cossos” fonamentat en l'experiència que li ha suposat el rodatge de la seva òpera prima "Amb el vent (2018"), però també dels seus anys com a muntadora en altres llargmetratges i participant activa en el projecte didàctic "Cinema en curs".

Lucrecia Martel

La guionista i directora argentina va venir dues vegades a les aules d'ECIB per impartir masterclasses als alumnes versada en la seva visió particular per abordar un projecte cinematogràfic.

María de Medeiros

L'actriu, cantant i directora de cinema va impartir una masterclass per als nostres alumnes del diploma de direcció cinematogràfica on va compartir experiències i va repassar la seva trajectòria a banda i banda de la càmera.

Núria Giménez Lorang

La directora de My Mexican Bretzel va conversar amb els nostres alumnes sobre la seva pel·lícula que, just el dia abans, havia estat nominada a dues categories dels premis Goya.

Albert Serra

El director gironí autor d'obres com La mort de Lluís XIV, Història de la meva mort, Honor de Cavalleria o El cant dels Ocells va impartir un seminari per als nostres alumnes del màster en direcció i posada en escena on va conversar sobre metodologia i art contemporani.

Rodrigo Sorogoyen

El director madrileny va impartir una masterclass de 2 hores de durada on ens va desgranar moments clau en la realització i direcció d'actors a ANTIDISTURBIOS, EL REINO, QUE DIOS NOS PERDONE i STOCKHOLM. Els assistents a la masterclass van apreciar, encara més, el treball de Rodrigo Sorogoyen i Isabel Peña en la investigació i escriptura de guió, els dots d'aquest per dirigir i l'increïble savoir faire d'actors com Raúl Arévalo, Àlex García, Hovik Keuchkerian o Roberto Àlber per mantenir-se dins dels seus respectius personatges davant les travetes que els planteja el director després de 15 o 17 preses.

Elías León Siminiani

El director ha impartit un seminari exclusiu per als alumnes del Màster en cinema documental on ha emfatitzat en l'ús de la veu en off. A més, també ha mantingut una classe i una xerrada en forma de Màsterclass per a la resta d'alumnes de l'escola on ha parlat de la seva trajectòria estudiantil i professional.

Claudia Llosa

La directora peruana va impartir una masterclass per a tots els nostres alumnes de direcció i també un taller exclusiu per als alumnes del Màster en direcció cinematogràfica. Un taller actiu de creació, lectura i anàlisi d‟escenes a partir dels quals s‟anirà treballant un gran ventall d‟exercicis, tècniques estructurals per dotar d‟un estil propi i reconeixible a la narració cinematogràfica.

Natalia Cabral y Oriol Estrada

Natalia Cabral i Oriol Estrada van impartir una màsterclass. Són una parella de directors, ella dominicana, ell català. Els nostres alumnes van tenir ocasió de visionar el seu darrer llargmetratge ‘Una película sobre parejas’ que en la seva estrena al Festival Internacional de Gijón va aconseguir tots els premis de cinema espanyol: Millor pel·lícula, millor direcció i millor guió.

Mesa redonda, ¿Qué onda con el cine latinoamericano?

El dia 1 d'abril 2022 en el marc de Lat Cinema Fest i organitzat per Casa America Barcelona i ECIB va tenir lloc la taula rodona: ¿Qué onda con el cine latinoamericano? En què es va debatre sobre les relacions i la problemàtica que existeix actualment amb el cinema que es fa en castellà a banda i banda de l'Atlàntic. La taula rodona va estar moderada per la Judith Colell, presidenta de l'Acadèmia del Cinema Català, directora, guionista i productora; Albert Galera, Escriptor, analista cinematogràfic i programador de la Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya; Jorge Caballero, productor colombià, cofundador de Gusano Films i professor a la UPF; i Carolina Astudillo, directora xilena i professora a ECIB.

Jonás Trueba

Ens visita el director de ‘Los exiliados románticos ‘, ‘Los ilusos’ i la nominada al Goya a la millor direcció novell ‘Todas las canciones hablan de mí ‘, entre moltes altres! Trueba va mantenir una xerrada amb els nostres alumnes en què va presentar la seva nova pel·lícula ‘Quién lo impide’ i va parlar de la seva trajectòria com a cineasta.

Semih Kaplanoğlu

Guanyador de l'Ós d'Or al Festival de Berlin el 2010 per Mel (Bal) . Semih Kaplanoglu és un cineasta de l'anomenat “nou cinema turc” juntament amb directors com Nuri Bilge Ceylan, Zeki Demirkubuz o Kutlug Ataman. A la seva masterclass va xerrar de la seva filmografia on és inevitable destacar la seva “trilogia poètica de Yusuf”.

Natalia Garayalde

La periodista i cineasta argentina Natalia Garayalde va impartir una masterclass per als nostres alumnes del màster a Documental on va desgranar el treball després d'Esquirlas la seva primera pel·lícula documental.

Daniela Cajías

La directora de fotografia guanyadora del Goya a millor direcció de fotografia el 2021 per Las niñas i directora de fotografia d'Alcarràs, va impartir a la nostra escola el taller L'art d'Observar dins el marc del Festival L’alternativa.

Alejandro Loayaza

El director bolivià ens va visitar el 20 d'octubre del 2022 amb motiu de la presentació de la seva òpera prima UTAMA. Guanyadora de 4 premis al festival de Màlaga (Inclosos millor direcció, música, millor pel·lícula iberoamericana i premi de la crítica) i nominada als GOYA 2023 a millor pel·lícula iberoamericana.

Franco Piavoli

El cineasta italià, autor de l'aclamada IL PIANETTA AZZURRO per la qual va aconseguir l'admiració de companys de professió com Ermanno Olmi, Andrei Tarkovski o Jean Rouch, va impartir una masterclass als 89 anys en què va transmetre als nostres alumnes el seu afecte pel cinema .