Totes les àrees
Tots els cursos
Màster en Direcció Cinematogràfica i Posada a Escena

15 mesos

·

Presencial

Diploma en Direcció Cinematogràfica

3 anys

·

Presencial

Curs d'Iniciació a la Direcció Cinematogràfica

1 any

·

Presencial

Tots els cursos
Diploma en Direcció de Fotografia

2 anys

·

Presencial

Màster en Direcció de Fotografia

1 any

·

Presencial

Curs de Direcció de Fotografia

1 any

·

Presencial

Curs Avançat de Direcció de Fotografia

1 any

·

Presencial

Curs de Correcció de Color amb Davinci Resolve

1 any

·

Presencial

Màster en Documental

1 any

·

Presencial

Màster en Muntatge

1 any

·

Presencial

Màster en Disseny de So Cinematogràfic

1 any

·

Presencial

Tots els cursos
Curs d'Iniciació al guió

1 any

·

Presencial

Postgrau de Guió per a Cinema i Tv

1 any

·

Presencial

Curs d'Interpretació: Modern Method Acting

1 any

·

Presencial

Curs de Correcció de Color amb Davinci Resolve

1 any

·

Presencial

Totes les àrees
Diploma en Animació

3 anys

·

Presencial

Tots els cursos
Màster en Animació 2D

18 mesos

·

Presencial

Curs de Blender per a Animació 2D & 3D

1 any

·

Presencial

Curs d'Iniciació a l'Animació 2D

1 any

·

Presencial

Tots els cursos
Curs d'Iniciació a l'Animació 3D

1 any

·

Presencial

Màster en Animació 3D

18 mesos

·

Presencial

Curs Intensiu d'Animació 3D amb Autodesk Maya

90 dies

·

Presencial

Curs de Blender per a Animació 2D & 3D

1 any

·

Presencial

Màster en Storyboard

1 any

·

Presencial

Tots els cursos
Màster en Animació Stop-motion

18 mesos

·

Presencial

Curs d´iniciació a l'animació Stop-motion

1 any

·

Presencial

Màster en Concept Art i Disseny de personatges

1 any

·

Presencial

Màster en VFX

1 any

·

Presencial

Cursos d'estiu
Centro asociado a
ECIB. Escola de cinema de Barcelona. Copyright © Tots els drets reservats.
Centro asociado a
ECIB. Escola de cinema de Barcelona. Copyright © Tots els drets reservats.

El guanyador de l’Òscar a millor Direcció de Fotografia per Oppenheimer, Hoyte Van Hoytema, visita l’ECIB

El guanyador de l’Òscar a millor Direcció de Fotografia per Oppenheimer, Hoyte Van Hoytema, visita l’ECIB

02 maig 2024

Tot estava preparat per a la visita. Els alumnes asseguts a les butaques. Les càmeres a punt per gravar. L’aire que es respirava a l’aula teòrica 1 era pura emoció.

Mentrestant, a l’altra banda de la ciutat, Hoyte Van Hoytema sorprenia l’equip de l’escola de producció amb una notícia d’última hora. El que seria una xerrada amb un dels millors directors de Fotografia del món ara ho seria també acompanyat de Keith B. Davis, tal com ho presentaria més tard a ECIB, com “The best First AC of the industry”.

És així com el 10 d’abril vam tenir el gran privilegi de rebre a la nostra escola el recent guanyador del premi Óscar a millor direcció de fotografia per Oppenheimer, Hoyte Van Hoytema, juntament amb el foquista dels seus darrers treballs, Keith B. Davis.

La filmografia entre tots dos és plena de títols coneguts per al gran públic. Hoyte Van Hoytema ha dirigit la fotografia d’Oppenheimer (2023), Nope (2022), Tenet (2020), Ad Astra (2019), Dunkerque (2017), Spectre (2015), Interestellar (2014), Her (2013), El talp (2011), The Fighter (2010) i Deixa’m entrar (l’original sueca) (2008).

Keith B. Davis ha treballat com a foquista a Oppenheimer, Nope, Tenet, Ad Astra i Her amb Hoyte, però té altres treballs destacats a The Revenant, Foxcatcher, Star Trek Into Darkness, Adaptation o sèries com Modern Family i Lost.

La visita dels dos professionals és molt important per a l’escola. Gràcies al lliurament i la generositat dels professionals que ens visiten any rere any permet als nostres alumnes tenir una visió molt més panoràmica i rica de les diferents realitats de la indústria cinematogràfica. Han passat per l’escola personalitats de diferents països, de diferents nivells i de diferents propostes, algunes de més autorals i d’altres de més mainstream. Han passat per les nostres aules: Werner Herzog, Béla Tarr, Roger Deakins, Estíbaliz Urresola, Carla Simón, Lucrècia Martel, els Germans Dardenne, Pedro Costa…

 

La trobada a l’escola

Amb una gran ovació van entrar tots dos a l’aula. El primer que va compartir en Hoyte amb els alumnes va ser la seva sorpresa per veure tants assistents. Amb un gran somriure i una actitud de compartir, va començar la xerrada que va moderar un dels nostres alumnes del segon curs del Diploma de Direcció de Fotografia Yoel Smit. El resultat va ser una conversa tranquil·la, propera, lliure i profitosa.

La conversa va iniciar sobre els recorreguts dels dos professionals. Com han arribat fins aquí, què els ha marcat, què han après, com van començar. Curiosament les dues curses es van enlairar des de la intuïció i passant per diferents llocs. Les seves experiències van obrir la ment a la majoria dels alumnes pel que fa a la direcció que cal prendre per arribar a treballar al cinema. Hi ha infinits camins i cap és millor que un altre.

De mica en mica, algunes mans vergonyoses van començar a alçar-se. I tots dos van anar responent totes les preguntes que s’anaven generant. Cada cop més mans decidides es van sumar i la conversa de tenyir de temàtiques també més tècniques. Una de les protagonistes va ser la feina amb IMAX. Les prestacions, complexitats, procés de treball, la dificultat d’enfocar i la precisió i complexitat d’operar-la. També van conversar sobre les dinàmiques de preparació i rodatge a mega produccions de Hollywood, el seu treball amb grans directors com Christoper Nolan o Spike Jonze. Finalment, es va poder aprofundir més concretament en el treball de les seves pel·lícules analitzant els reptes que va haver de superar en algunes de les escenes dels films.

Encara que la xerrada va arribar al final passades les 2 hores, en Hoyte va voler continuar fins que no quedessin més preguntes. No només això. Si no que el Director de Fotografia va decidir regalar a cadascun dels assistents un tros de cel·luloide promocional de Kodak per a la pel·lícula de “Oppenhaimer”. Tot i això, ha dit, que només el lliuraria a aquells que li dediquessin una firma al llibre de Ramon Massats que l’escola va decidir regalar a tots dos. I així ho van fer, en una fila, tots els alumnes van poder conèixer, parlar i fer-se una foto amb Hoyte Van Hoytema, que d’una manera extremadament propera i generosa va convertir una visita única, en una de les visites més importants de la història de la escola.

Gràcies a Casanova Foto per la col·laboració a la xerrada.

L’acte es podrà veure al nostre canal de youtube properament.

#ECIBWelcomesHoyte al Phenomena

L’esdeveniment #ECIBWelcomesHoyte també va ser pensat per estendre l’experiència més enllà de les aules. Per aquest motiu, en col·laboració amb un dels millors cinemes de la ciutat “Phenomena Experience”, realitzem una passada en 70mm de la pel·lícula “Tenet”. El mateix Hoyte Van Hoytema va seleccionar aquesta pel·lícula per diverses raons. Entre elles, el fet que es va estrenar el mateix any que va començar la pandèmia, cosa que li va impedir veure-la projectada en pel·lícula. Per tant, va ser un honor fer aquesta projecció tan especial i personal per al director de fotografia holandès. Una altra raó, relacionada també amb la pandèmia, és que ha tingut poques oportunitats de parlar en profunditat sobre la pel·lícula, ja que ha passat tot l’any promocionant l’aclamada Oppenheimer. Ens va expressar el seu desig de parlar sobre alguna cosa diferent en aquesta ocasió.

No hi havia millor lloc a la ciutat de Barcelona per a aquest esdeveniment que “Phenomena”. Quan en Hoyte i en Keith van arribar al cinema, van poder gaudir d’una ràpida visita als secrets del lloc i van quedar fascinats per la increïble sala de projecció. Després d’una interessant xerrada amb el propietari del cinema, Nacho Cerdá, es van dirigir a les butaques i van gaudir de la pel·lícula amb un cinema ple d’espectadors.

Un dels nostres professors va ser el moderador del col·loqui posterior. El Gabriel Campoy, Director de Fotografia de l’AEC, va aprofundir temes com el format IMAX o les relacions d’aspecte, entre altres qüestions. Aviat, moltes mans es van aixecar entre la multitud i, gràcies a la increïble generositat d’Hoyte, es van respondre totes les preguntes de l’audiència. En acabar l’esdeveniment, va decidir quedar-se per saludar i conèixer tots els assistents, signant llibretes, pel·lícules, pòsters i fins i tot iPads i càmeres.

Aquest darrer gest va donar final a una jornada plena de passió, cinema i aprenentatge.