Animar a “Chicken Run”: Masterclass de Stopmotion
El passat 6 de març ens va fer una visita al nostre Alumni del Diploma en Animació i Màster en stopmotion Arnau Gòdia. En aquesta trobada, oberta al públic, la Gòdia va compartir amb tots els assistents la seva experiència des que va acabar els estudis a l’escola. Després de fer un curs especialitzat a l’Aardman Academy, va fer un salt de gegant treballant per a una de les millors produccions de stop motion de l’any passat: Chicken Run: Dawn of the Nugget. L’Arnau ha pogut treballar per al reconegut estudi des del 2021, tant d’Animador com Assistent.
La seva experiència no s’acaba aquí: Arnau ha estat animador i assistent al migmetratge per a Netflix ‘Robin Robin’ ia la sèrie ‘Shaun The Sheep: Adventures From Mossy Bottom’. La seva filmografia també inclou nombrosos espots publicitaris, el documental d’Edgar Wright “The Sparks Brothers” i la pel·lícula “The Light os Asha”.
El treball, la constància i la passió l’han portat a un lloc de somni. Encara recorda amb especial afecte projectes com “Roger” o “Psicolapse” que van ser la primera oportunitat de desenvolupar la seva visió i habilitats al món del curtmetratge stop motion.
La xerrada va ser una experiència única per mirar enrere i portar de primera mà als nostres alumnes la realitat de la indústria del sector de l’Animació stop motion. Des de l’escola agraïm a Arnau la vostra visita i us desitgeu-vos la millor en els reptes següents que us esperen.
Què és l’stop motion?
De totes les tècniques d’animació que hi ha al món, l’stopmotion és una de les més fascinants. Fa captivar tots els seus espectadors durant dècades. Per generar la il·lusió de moviment, en essència, la forma de l’stop motion es realitza a partir de la manipulació dels objectes fotograma a fotograma. D’aquesta manera, un cop tots posats en continuïtat, es genera el moviment.
Cada gest, mirada, detall, acció, es fa a través d’un treball minuciós. El converteix, per tant, en una de les tècniques més meticuloses del món de l’animació. La paciència i la precisió són dos aspectes elementals a l’hora de trobar l’efecte que busquen.
Des dels clàssics films d’animació fins a les produccions més recents de Hollywood, l’stop motion ha estat utilitzat per donar vida a històries de tota mena, des de les més fantàstiques fins a les més realistes. I encara que avui dia pugui semblar que és una tècnica ancorada als processos analògics del passat, l’era digital ha vingut amb més eines que no l’han fet desaparèixer. Al contrari, han convertit aquesta tècnica en un pas més per continuar explicant històries frame a frame. Generant universos i realitats de manera absolutament única.