Masterclases
Masterclases
Propers seminaris i masterclasses
Seminari: Filmar para Veure
Mercedes Álvarez
15, 16 i 17 d'abril
Hoyte Van Hoytema
Estíbaliz Urresola
Víctor Gaviria
Celia Rico
Arxiu
Llistat de masterclasses i seminaris realitzats amb cineastes i animadors a la nostra escola.
Animació
Mario García Arévalo
En col·laboració amb Gameloft Barcelona, Mario García Arévalo ens va visitar a l'ECIB per realitzar una Masterclass en Concept Art aplicat als Videojocs.
Arnau Gòdia
Arnau Gòdia es va formar a les nostres aules, quan ara fa més de 5 anys, va realitzar el Màster en Animació Stop Motion. En aquesta ocasió ha tornat a ECIB com a convidat per realitzar una Masterclass als nostres alumnes del Diploma en Animació i Màster.
Mònica Eggert
Mònica Eggert torna a les aules de l'ECIB. No obstant això, en aquesta ocasió no com a alumna. Eggert, després d'haver realitzat els seus estudis a l'ECIB, va enlairar-se en el món de l'Animació treballant en projectes per a Sony o Netflix. Va visitar l'escola per compartir amb els alumnes d'Animació la seva experiència a la indústria, des d'una perspectiva personal, propera i professional.
Juan Pablo Zaramella
Juan Pablo Zaramella ha visitat ECIB en més d'una ocasió per compartir amb els nostres alumnes la seva experiència i coneixement de diverses formes. En l'última ocasió, va realitzar una Masterclass i Seminari.
Khris Cembe
Khris Cembe, director d'animació d'Unicorn Wars i Psiconautas (guanyadores del Goya a millor pel·lícula d'animació), i Decorado (premi Goya a millor curtmetratge d'animació); va impartir a l'escola un seminari de tres dies exclusiu al Màster en Animació 2D. A més, va realitzar una Masterclass oberta al públic.
Daniel Fernández
Daniel Fernández, Diseñador de Personajes y Concept Artist, vuelve a ECIB para ofrecer una Masterclass y un seminario a nuestros estudiantes de Animación y Concept Art.
Jordi Grangel
El cofundador del prestigiós Grangel Studio, va impartir una masterclass sobre el procés de creació de personatges, confecció de puppets, decoradors i procés d'animació a Stop-motion de La núvia cadàver de Tim Burton.
Raúl de la Fuente
El director de UN DÍA MÁS CON VIDA ha charlado con nuestros alumnos sobre el largo proceso que ha llevado la producción de una película que mezcla ficción, animación y documental; desde su idea inicial surgida hace 10 años, hasta la animación con el estudio Platige Image y el proceso de motion capture.
Manolo Galiana
Manolo Galiana, un dels directors d'animació de dibuixos animats més importants d'Espanya, va impartir una masterclass a Ecib repassant els seus 40 anys de trajectòria professional, entre els quals destaquen pel·lícules de la talla de “Chico y Rita” (2010), Anastasia ( 1997), Titan (2000) i Spirit (2002).
Sébastien Laudenbach
L'animador francès va orientar la seva classe a explicar el procés de producció de la seva aclamada pel·lícula d'animació 2D, La jeune fille sans mains (2016), menció especial del jurat al Festival Internacional
d'Annecy 2017.
David Braun, Micah Cordy y Barrett Slagle
David Braun, Micah Cordy i Barrett Slagle d''Open The Portal', productora d'animació stopmotion que ha treballat en videoclips de Katy Perry o Neil Young i han realitzat anuncis per a la Disney, van estar la setmana passada a Ecib fent una masterclass parlant dels seus projectes i metodologia de treball a l'animació.
Carlos Grangel
Carlos Grangel va oferir a classe magistral com és el procés de creació de personatges en diversos llargmetratges d'animació en què ha participat com La novia cadàver, Madagascar o el príncep d'Egipte.
Sergio Lara
Masterclass i posterior taller amb personatges de Clay Kids, impartida per l'animador amb stop motion Sergio Lara; centrada en la seva experiència i mètodes com a animador, especialment durant el rodatge de la darrera pel·lícula de Charlie Kaufman, «Anomalisa».
SAM
Samuel Ortí Martí -més conegut com a Sam-- responsable de la campanya d'espots de Los García (2001-02) amb què es va donar a conèixer l'euro, i nominat en dues ocasions als Goya a millor curtmetratge d'animació per El atac dels Kriters assassins i Vicenta, ens va explicar els secrets de produir i dirigir el seu primer llargmetratge, Pos eso, (2015).
Raul Escolano y “Niko”
Fundadors de Nikodemo i creadores de Calico Electrónico. Realitzadores de La crisis carnívora, primera pel·lícula animada íntegrament en Flash.
Albert Miarnau
Animador 3D i exalumne de l'escola, ha treballat com a animador professional en sèries, publicitat, videojocs i pel·lícules d'animació, com Metegol (Underdogs – 2013), Atrapa la Bandera (Capture the Flag – 2015), Savva (HeroQuest – 2015) ), Tadeo Jones 2 (Tad Stone 2 – 2017) i recentment Sgt. Stubby: An American Hero (2018).
Mackinnon and Saunders
L'empresa més important del món en la construcció i disseny de personatges per a stop-motion va visitar l'Artfutura el 2005 i els nostres alumnes d'animació van poder comprovar a través del mateix Ian Mackinnon la complexitat de construir el model original utilitzat a La novia cadàver (Tim Burton ).
Jordi Oñate
Animador de Pixar Animation, i exalumne de l'escola, ens va visitar per conversar respecte al seu treball com a “Character i Crowd animator” en pel·lícules com “DEL REVÉS”, “BRAVE”, “EL VIATGE D'ARLO” I “MONSTERS UNIVERSITY” ; i la seva experiència en el camp dels VFX en pel·lícules com “FURIA DE TITANES”, “JOHN CARTER” I “HARRY POTTER I EL MISTERI DEL PRÍNCEP”.
Piotr Dumala
L'artista polonès va venir a ECIB a mostrar-nos en directe els mètodes de la tècnica que el caracteritza dins de l'stopmotion. Dumala pinta i ratlla plaques de guix per aconseguir traços animables i efímers, com les matrius on són gravats. Destaquen a la seva filmografia Muros (Sciany, 1988); Frank Kafka (1991); Crim i càstig (Zbrodnia i kara, 2000); Hipopotamy (2014),
Raúl García
Prestigiós animador espanyol, el primer a treballar per a Disney. Creador de personatges com el geni d'Aladino i animador en llargmetratges com El Rey León, Qui va enganyar Roger Rabbit?, Pocahontas, El Geperut de Notre Dame, Fantasia 2000, Hèrcules…
Maxi Diaz
El director d'animació de Les aventures de Tadeo Jones i Atrapa la Bandera, Maxi Diaz, va estar a les nostres aules per impartir la masterclass «Aprenent a explicar històries» com explicar una història en un sol pla, mètodes i acting precís, respectar regles de l'univers creat, treball d'empatia amb els personatges o com presentar-se a empreses del sector de l'animació; van ser diversos dels molts temes que Maxi va tractar a la seva entretinguda classe.
Chris Entwistle
Cap de modeladors d'Aardman Animation (Wallace & Gromit, Pirates, L'ovella Shaun), va impartir a l'escola un seminari pràctic de 5 dies sobre les tècniques de modelatge en stop-motion. Un luxe per a tots els amants d'aquesta tècnica fotograma a fotograma.
John Dilworth
Masterclass de l'animador John Dilworth de títol «Fotogrames de l'Inconscient: l'animació com una eina creativa per alliberar l'Esprit Humà. Les Pel·lícules Animades de John R. Dilworth» realitzada al Caixa Forum en col·laboració amb 9Zeros. Director d'animació novaiorquès, creador de films produïts per a CBS, Showtime, HBO, FOX, Cartoon Network, Nickelodeon, MTV, el seu curtmetratge The chicken from outer space (1995) va ser nominat als Oscars de l'Acadèmia de Hollywood i posteriorment convertit en el pilot de l'exitosa sèrie de Cartoon Network Courage, the cowardly dog.
Josep Pozo
Com es fa i es produeix una pel·lícula d'animació? La resposta es va desenvolupar a la masterclass realitzada pel Director del CID la Llegenda i productor executiu de Nocturna, de Filmax Animació.
Josep Mª Blanco
Prestigiós animador que ens va parlar sobre el tractament del llenguatge cinematogràfic al Cinema de animación.
Rafa Zabala
El modelador 3D va impartir una masterclass gratuïta que va abastar des dels seus primers treballs als més recents a les grans produccions del cinema i el videojoc. Videojocs tan famosos com League of Legends, Clash of Clans; i pel·lícules com The Hobbit, Rise of the Planet of The Apes, Iron Man, Ready Player One compten amb el treball de Rafa Zabala.
Chris Lavis y Maciek Szczerbowski
Els animadors canadencs, nominats a l'Oscar per Madame Tutli Putli, són els fundadors de Clive Henry Productions, productora centrada en projectes en stop motion molt variats i originals com van demostrar a la masterclass que van impartir a la nostra escola.
Felipe Morell
Animador, concept artist i il·lustrador de Storyboard i Workbook que ha treballat en estudis com DISNEY, WARNER BROS, DREAMWORKS i BLUE SKY entre d'altres.
Karla Castañeda y Luís Téllez
Els animadors mexicans, apadrinats per l'oscaritzat Guillermo del Toro , són membres d'«El taller de Chucho» un gran centre de producció de cinema en animació impulsat pel mateix Del Toro a Guadalajara, Jalisco. Van impartir una masterclass de dues hores i mitja sobre els seus treballs d'animació a Stopmotion.
Toni García
Director creatiu de BRB Intrenacional va impartir una Masterclass sobre la seva tasca a les sèries d'animació Bernard, Problem child i Peraustrinia 2004.
Hermanos Quay
Animadors de prestigi internacional, les seves creacions en stopmotion són lloades per cineastes i museus de tot el món. Propers i xerraires, van impartir una masterclass molt interessant als nostres alumnes d'animació.
Andreu Balcells
Especialista en story boards de sèries d'animació com Les tres bessones, El retorn de D´Artacan, Willie Fog, Sandokan i “els tres mosqueperros”.
Emma de Swaef y Marc James Roels
Els directors i animadors en stop motion Emma de Swaef i Marc James Roels ens han ofert una meravellosa masterclass on ens han compartit el seu saber i la seva forma de treballar en produccions com el llargmetratge de Netflix “The House”, “This Magnificent Cake! ” i “Oh Willy”.
A més, els nostres alumnes del Màster Stop Motion han pogut gaudir i aprendre, en un interessant seminari pràctic, enfocat a millorar l'acting en relació amb les decisions de realització. Tot això mitjançant un exercici pràctic en què, a partir d'una locució, han treballat en profunditat la posició principal, el valor de pla, l'angle de cambra, la composició i la il·luminació, a més del moviment amb completa supervisió del mateix Marc James Roels.
Elena Vallverdú
TD Layout Artist, i exalumna de l'escola, ha treballat en produccions com Guardians de la Galàxia Vol.2, El llibre de la selva, Valerian o Pirates del Carib.
Regina Pessoa y Abi Feijó
Ganadores con el cortometraje titulado, “Historia Trágica con final feliz” del gran premio del Cristal del Festival Internacional de animación de Annecy 2006 impartirán un curso de animación con arena y cuatro Masterclasses en diferentes técnicas de animación como arena, cut-out, grabado sobre placas de yeso y grabado en papel pintado, en 9zeros Centro de Estudios de Técnicas de Animación de Catalunya, del próximo del 24 al 28 de julio.
Georges Schwizgebel
L'animador i realitzador suís Georges Schwizgebel va impartir el passat 8 de març una estupenda masterclass on ens va mostrar l'elaborat procés de creació de les seves peces més rellevants com Le Jeu 'La jeune fille et les nuages' 'Zig Zag' entre altres. Vam veure com des dels primers esbossos fins a l'acabat final, sorgien animacions 2d cada cop més complexes i enrevessades, basades en una gran importància rítmica de les peces musicals.
Mark Osborne
El director de Kung Fu Panda i El Petit Príncep va impartir una masterclass per als nostres alumnes d'animació en què va analitzar els secrets de la seva carrera des dels seus primers treballs al curtmetratge fins a arribar a dirigir les grans produccions de Hollywood.
Eduardo Fornieles, «Edujante»
Visual developer, creatiu, concept artist, story teller, director i fundador de Studio Koba i exalumne de l'escola. És la ment darrere del videojoc d'estil retro Narita Boy.
Javier Secaduras
Storybordista a Warner Brothers, Disney, Fox Animation, Neckelodeon, Cromosoma, i l'Estudi Mariscal entre d'altres, va explicar als alumnes les diferents aplicacions de l'storyboard al món de l'animació.
Chema del Fresno
Exalumne de l'escola, i actualment Technical Director de FX, Chema va formar part de l'equip guanyador d'un Óscar pel seu treball a fx a The Jungle Book i un Goya a millors efectes especials per Eva. Ha participat, a més, en produccions com: Lion King, X-Men: Apocalipsi, Missió Impossible: Fallout, Justice league i Avengers Infinity War.
Lee Unkrich
Amb dos Oscars en les seves vitrines, ha dirigdo diverses de les millors produccions de la factoria Pixar, com són Coco, Toy Story 3, a més de co dirigir Buscant a Nemo, Monstres S.A. i Toy Story 2.
Va mantenir una trobada de preguntes i respostes amb els nostres alumnes de les diferent especialitats d'Animació en un esdeveniment emmarcat dins del festival de Animac amb el qual col·labora l'escola.
Ray Harryhausen
En el marc de les conferències sobre animació celebrades al Caixa Forum el 2003, els nostres alumnes van tenir l'oportunitat de conèixer personalment l'obra i l'ofici d'aquest gran mestre de l'animació. Films com Simbad, Fa un milió d'anys o Jàson i els Argonautes ocupen un lloc privilegiat a la història del cinema i de l'animació.
Kotok
Creadors del curt en 3D de L'Habitació Inclinada nominats als GOYA 2004 com a millor curt d'animació i dels spots de la selecció i F1 per a Cuatro i la Sexta van transmetre als alumnes de 3D els secrets de l'animació tridimensional.
David Benzal
L'il·lustrador i concept artist de prestigi internacional ens va descobrir els secrets del seu darrer treball per a Netflix, a la sèrie Love, Death & Robots. Hi va haver també un repàs a la seva carrera on David ha treballat per a Joc de Trons, Disney o Ubisoft.
Peter Lord
El cofundador i director creatiu de Aardman, un dels estudis més importants del món de l'animació, ha va impartir una estupenda masterclass exclusiva per als alumnes d'animació de la nostra escola. Peter Lord és director The pirates! In an Adventure with Scientists i co director de Chicken Run a més de ser productor executiu en altres nombroses pel·lícules i sèries com: Wallace and Gromit, Shaun the Sheep, Flushed Away, The Cursi of the Were-*Rabbit i Arthur Christmas.
Cinema
Laila Pakalnina
La reconeguda cineasta Laila Pakalnina va visitar l'escola en col·laboració amb el Festival "La Inesperada". La directora letona va impartir una Masterclass als nostres alumnes del Màster en Documental i Direcció Cinematogràfica centrada en la seva trajectòria en la indústria.
Anna Pfaff
Anna Pfaff és una de les millors muntadores del nostre país. Amb una trajectòria increïble, Pfaff va acumulant projectes al seu currículum. Combina la seva experiència professional amb la pedagogia. Ha visitat l'escola en diverses ocasions, i en l'última, va estar acompanyada per la nostra professora de Documental Carolina Astudillo per realitzar una Masterclass.
Belén Funes
Belén Funes, guanyadora del Goya a millor Direcció Novell per "La hija de un ladrón", ha visitat ECIB en més d'una ocasió per realitzar una Masterclass i un seminari centrats en la seva trajectòria i experiència en el món de la Direcció Cinematogràfica.
Félix Blume
En el marc del festival L'Alternativa, la nostra escola va tenir l'honor de rebre el cineasta, artista sonor i enginyer de so, Félix Blume, qui va impartir un enriquidor seminari sobre la captació de so estèreo en el cinema. Aquest esdeveniment, organitzat en col·laboració amb el Festival de l'Alternativa, es va centrar en les tècniques avançades de gravació de so i la seva aplicació pràctica en el disseny sonor de projectes audiovisuals.
Alejandro Loayza
El director bolivià ens va visitar el 20 d'octubre amb motiu de la presentació de la seva òpera prima UTAMA. Guanyadora de 4 premis al Festival de Màlaga (incloent millor direcció, música, millor pel·lícula iberoamericana i premi de la crítica) i nominada als GOYA 2023 a millor pel·lícula iberoamericana.
José Luis Alcaine
En començar el curs 2023-24 vam rebre a les nostres aules un icona del cinema espanyol: el Director de Fotografia José Luis Alcaine. La visita va sorgir d'una manera espontània i sincera. El professional va decidir viatjar fins a Barcelona des de la capital per compartir amb els nostres alumnes unes jornades plenes de cinema, i a més venir d'oient a la Masterclass de Roger Deakins.
Caye Casas
Caye Casas, reconegut director del curtmetratge hiper premiat "R.I.P" i del guardonat film "Matar a Dios", que va obtenir el premi a millor pel·lícula pel públic al Festival de Sitges, va visitar la nostra escola en el marc de la promoció de la seva nova pel·lícula independent "La mesita del comedor". La seva visita no només ens va permetre conèixer els secrets del seu últim projecte a més d'aprendre de la seva vasta experiència i enfocament creatiu en la realització cinematogràfica.
Javi Soto
Javier Soto és un reconegut Ajudant de Direcció tant de Ficció com de Publicitat. Recentment va visitar l'escola per compartir amb els alumnes la seva extensa experiència a la indústria.
Roger Deakins
L'escola va organitzar a finals del 2023 l'esdeveniment #ECIBWELCOMESROGERDEAKINS, que va constar de tres jornades dedicades a la trajectòria de Roger Deakins i al llançament a Espanya del llibre BYWAYS. Per això es van organitzar diferents activitats: Visita a l'escola del Team Deakins (Roger i James Deakins) i dues xerrades amb els alumnes, Presentació de l'Exposició BYWAYS a la Galeria Villa de l'Art, signatura del llibre BYWAYS a la Llibreria Finestres i projecció de 1984 a la Filmoteca de Catalunya.
El director de Fotografia és reconegut pel seu treball amb els Germans Coen, Sam Mendes o Denis Villeneuve. Ha guanyat dos premis Óscars a millor Direcció de Fotografia per Blade Runner 2049 i 1917.
Lucrecia Martel
La guionista i directora argentina ha visitat les aules ECIB dues vegades per impartir masterclasses als alumnes versada en la seva particular visió per abordar un projecte cinematogràfic.
Béla Tarr
El cineasta húngarès Béla Tarr va impartir el gener del 2024 dues masterclasses per als nostres alumnes de direcció cinematogràfica: una masterclass conjunta per als nostres alumnes de direcció cinematogràfica; i un seminari exclusiu pels alumnes del màster en direcció cinematogràfica.
Carla Simón
La directora i guionista d'Estiu 1993 i d'Alcarràs ha visitat en diferents ocasions l'escola per impartir el seu seminari sobre preparació i treball amb actors pels nostres alumnes del màster en direcció cinematogràfica i posada en escena.
Werner Herzog
El director alemany va compartir la seva experiència de més de cinquanta anys fent cinema, va contestar les preguntes dels nostres alumnes i, sobretot, ens va transmetre aquest entusiasme que l'ha caracteritzat al llarg de la seva vida per emprendre projectes cinematogràfics.
«Pregunta't si tens el desig i el coneixement per compartir la teva visió amb els altres i si aquest desig és realment molt molt intens probablement es transmetrà al públic.» ens va dir Herzog.
Jean-Pierre y Luc Dardenne
Durant la seva visita, els directors van xerrar de manera molt amena i propera sobre la seva metodologia de treball, la seva evolució com a cineastes, van comentar fragments de les seves pel·lícules i van respondre amb interès a les preguntes realitzades pels alumnes.
Rodrigo Sorogoyen
El director madrileny va impartir una masterclass on ens va desgranar moments clau en la realització i direcció d'actors a ANTIDISTURBIOS, EL REINO, QUE DIOS NOS PERDONE i STOCKHOLM. Els assistents a la masterclass van apreciar, encara més, el treball de Rodrigo Sorogoyen i Isabel Peña en la investigació i escriptura de guió, els dots d'aquest per dirigir i l'increïble savoir faire d'actors com Raúl Arévalo, Àlex García, Hovik Keuchkerian o Roberto Àlber per mantenir-se dins dels seus respectius personatges davant les travetes que els planteja el director després de 15 o 17 preses.
Pedro Costa
El 14 de febrer del 2023 el director portuguès Pedro Costa va conversar amb el nostre director acadèmic Pere Alberó en una magistral classe oberta a la qual van assistir alumnes de Diploma en Direcció cinematogràfica, Màster en Direcció Cinematogràfica i Màster en Documental.
Jasmila Žbanić
El 5 de maig 2022, amb motiu dels Premis Lux que atorga el Parlament Europeu, ens va visitar a ECIB Jasmila Žbanic, directora de Quo vadis, Aida?, una de les tres pel·lícules finalistes.
L´acte va estar organitzat per l´Oficina a Barcelona del Parlament Europeu. Pocs dies després Jasmila va guanyar el premi Lux que li va ser lliurat per la presidenta del Parlament Europeu a Estrasburg.
Víctor Erice
Durant una setmana a ECIB hem tingut la sort de comptar amb la presència de Víctor Erice que ha impartit el seminari “Documental i ficció, un acostament a la doble naturalesa del cinema”. Un recorregut personal i molt suggeridor per la història del cinema, just allà on conviuen i es complementen les estratègies de la ficció i del documental per fer del cinema una mica més viu.
Neus Ballús
Neus Ballús va impartir, dins del marc del 26è Festival de cinema independent L’Alternativa, el seminari de dos dies “Partir d'algú. Treball amb actors no-professionals, de l'escriptura al rodatge”. L'estada de la directora a l'escola va coincidir amb l'estrena del segon llargmetratge El viatge de la Marta (2019).
Núria Giménez Lorang
Núria Jiménez, directora de My Mexican Bretzel, va visitar l'escola el 2021 per realitzar una Masterclass als alumnes del Diploma i Màster de Direcció Cinematogràfica. La cineasta va poder parlar de tota la seva trajectòria i de la increïble i extensa experiència amb la seva darrera pel·lícula.
Jonás Trueba
Ens visita el director de ‘Los exiliados románticos ‘, ‘Los ilusos’ i la nominada al Goya a la millor direcció novell ‘Todas las canciones hablan de mí ‘, entre moltes altres. Trueba va mantenir una xerrada amb els nostres alumnes en què va presentar la seva nova pel·lícula ‘Quién lo impide’ i va parlar de la seva trajectòria com a cineasta.
María de Medeiros
L'actriu, cantant i directora de cinema va impartir una masterclass per als nostres alumnes del Diploma de Direcció Cinematogràfica on va compartir experiències i va repassar la seva trajectòria a banda i banda de la càmera.
Franco Piavoli
El cineasta italià, autor de l'aclamada "Il Planeta Azurro" per la qual va aconseguir l'admiració de companys de professió com Ermanno Olmi, Andrei Tarkovski o Jean Rouch, va impartir una masterclass als 89 anys en què va transmetre als nostres alumnes el seu afecte per el cinema.
Claudia Llosa
La directora peruana va impartir una masterclass per a tots els nostres alumnes de direcció i també un taller exclusiu per als alumnes del Màster en direcció cinematogràfica.
Elías León Siminiani
El director va impartir un seminari exclusiu per als alumnes del Màster en cinema documental on va emfatitzar l'ús de la veu en off. A més, també va mantenir una classe i una xerrada en forma de Masterclass per a la resta d'alumnes de l'escola on va parlar de la seva trajectòria estudiantil i professional.
Carlos Saura
El director oscenc ha analitzat fragments de la seva filmografia, ha comentat històries del seu ric anecdotari i ha reflexionat sobre l'estat actual del cinema davant d'una aula màster abarrotada.
Meritxell Colell
Meritxell Colell ha visitat més d'una vegada l'escola per fer un seminari específic sobre Direcció Cinematogràfica als nostres alumnes del Màster i del Diploma. Durant les seves visites també ens ha compartit la seva experiència rodant llargmetratges i treballant com a muntadora.
Albert Serra
Albert Serra, director i guionista de pel·lícules com "La mort de Lluís XIV" o "Pacifiction", va visitar l'escola el 2016 per fer una trobada amb els nostres alumnes del Màster de Direcció Cinematogràfica i Posada en escena. El 2021 va tornar a trepitjar les nostres aules.
Jaume Balagueró y Luis de la Madrid
En una ocasió especial, rebem a les nostres aules el duet format per Jaume Balagueró, director, i Luis de la Madrid, muntador de moltes de les seves pel·lícules i professor del Màster de Muntatge d'ECIB.
Chema García Ibarra
Chema García Ibarra visita ECIB per primera vegada per delectar-nos amb una increïble Masterclass i Seminari amb els alumnes de Direcció Cinematogràfica. El seu pas per l'escola va girar principalment al voltant del seu primer llargmetratge "El Espíritu Sagrado". Chema García és una glopada d'aire fresc actualment de la indústria cinematogràfica espanyola.
Xun Sero
Con motiu del Lat Fest Cinema que organitza America Catalunya, ens va visitar el cineasta Xun Sero. Va realitzar una Masterclass als nostres alumnes de Direcció Cinematogràfica i Màster de Documental.
Matías Bizé
Amb motiu del Lat Fest Cinema organitzat per America Catalunya, ens va visitar el cineasta xilè Matías Bizé. Va realitzar una classe magistral als nostres alumnes de Direcció Cinematogràfica i Màster de Documental.
Lluis de la Madrid y André Cruz
Van compartir amb els alumnes d'ECIB els secrets de la producció i la direcció del llargmetratge L'Altra frontera (2014).
Toni Anglada
Ajudant de càmera a Vacas, L'embruixot de Xangai i El mar, entre d'altres, va conversar amb els alumnes sobre el seu paper com a Director de fotografia al seu primer llargmetratge L´Altra frontera
Albert Val
Director de continguts de Filmax, ha treballat com story editor i Cap de desenvolupament de guions en Mentre dorms, Transiberian i la saga REC. El seu masterclass va versar sobre el paper del guionista al cinema actual
Carles Gusi
Amb 30 anys d'experiència com a Director de fotografia amb pel·lícules com Celda 211, Vaques o Acció mutant, Carles Gusi va compartir amb els alumnes de Fotografia les motivacions del seu extraordinari treball a la pel·lícula El Niño.
Lisa Pescia
Actriu en innombrables sèries de TV nord-americanes com Sin rastro, Parenthood, Larry David o El mentalista va impartir un seminari de 2 dies sobre la direcció actoral i els càstings als grans estudis.
Eddy Joseph
Responsable de la sonorització de La novia cadaver, Skyfall o Casino Royale va impartir un taller d'edició de so cinematogràfic en col·laboració amb el FEST FILM LAB.
Fernando León de Aranoa
El febrer del 2016 el prestigiós director madrileny va visitar l'escola per transmetre les impressions sobre la seva última pel·lícula «Un dia perfecto». Tampoc van faltar apunts sobre «Los lunes al sol» «Barrio» i els seus esforços al món del documental.
Xu Haofeng
El director i guionista xinès ens va introduir en els secrets i l'evolució del Wu Xia amb comentaris sobre el seu darrer treball The Hidden Sword.
Andrés Duque
El director hispano-veneçolà Andrés Duque va estar a la nostra escola impartint una masterclass sobre la seva experiència al món del cinema autoral. Els assistents van rebre consells de com accedir al complex mercat del cinema d'autor, reflexions sobre com està canviant la concepció del cinema als nostres dies ia més van tenir la fortuna de visionar fragments d'Ivan Z., Paralelo 10 i la multipremiada Oleg i les arts rares , amb apunts en viu del seu creador.
Stere Gulea
El director romanès va venir a través de l'Institut Cultural Romanès per parlar-nos sobre dues pel·lícules fonamentals d'aquella cinematografia basades en els relats de la família Moromete. Un treball construït al llarg de més de trenta anys, de gran bellesa formal, on es pot apreciar la transformació del món rural.
Carlos Marqués-Marcet
Carlos Marqués-Marcet ha visitado la escuela en dos ocasiones para impartir un seminario y masterclass a nuestros alumnos de Dirección Cinematográfica. Con un aproximamiento cercano y personal, el director ha compartido con nuestros alumnos su extensa experiencia en el sector.
José Luis Guerín
José Luis Guerín visitó la escuela para realizar un seminario para nuestros alumnos de Dirección Cinematográfica. Una experiencia inolvidable tanto para los estudiantes como para ECIB.
Daniel Aranyó
Els alumnes dels diferents cursos de fotografia van poder assistir a una estupenda classe, sens dubte el qualificatiu és ben merescut, de Daniel Aranyó, director de fotografia de, entre d'altres: Regresión, Los últimos días i Tres metros sobre el cielo. El Daniel va enlluernar els presents amb les mostres del seu treball a l'últim film d'Alejandro Amenábar, els seus plantejaments, recursos i, per què no dir-ho també, els seus apunts autobiogràfics.
DDT
David Martí i Montse especialistes en efectes especials per a Cinema, ens van explicar com van realitzar, entre molts altres projectes, els efectes especials de “Hellboy” i “El laberinto del Fauno”.
Xavi Giménez
Els alumnes de diploma de direcció de fotografia van tenir el plaer de rebre 5 classes de seminari impartides pel guanyador del Goya a la millor fotografia el 2010, Xavi Giménez, que és un dels més importants directors de fotografia del país. A través de la seva mirada s'han fotografiat pel·lícules com Luces Rojas (Rodrigo Cortés, 2012), El maquinista (Brad Anderson, 2004), Fràgils (Jaume Balagueró, 2005), Intacto (juan Carlos Fresbadillo,2002) o Palmeras en la nieve ( Fernando Gómez Molina, 2015.)
Tariq Anwar
Conegut pel muntatge de pel·lícules com American Beauty, El discurs del rei i Revolutionary road, aquest editor britànic va impartir el maig del 2015 una masterclass per als alumnes de direcció sobre les eines del muntatge cinematogràfic.
Alex Catalán
El guanyador del Goya a la millor fotografia el 2014 ha comentat la seva evolució professional, des dels inicis amb Alberto Rodriguez a l'actualitat; el salt al cinema; i la seva manera d'afrontar la fotografia a pel·lícules com 7 vírgenes o El hombre de las mil caras. Una classe molt amena on l'Alex ha donat una autèntica lliçó d'humilitat i naturalitat.
Agustí Villaronga
Agustí Villaronga va visitar l'escola el 2016 per fer una Masterclass als nostres alumnes del Diploma de Direcció Cinematogràfica. La trobada va coincidir amb l'estrena d'una de les últimes grans produccions: "El Rei de l'Havana".
Mauro Herce
El director de la pel·lícula experimental, documental i ciència ficció «Dead Slow Ahead» va conversar amb els alumnes sobre aspectes de la realització i producció de la pel·lícula, on també va exercir de director de fotografia (ocupació que sol exercir més habitualment al món del cinema ).
Bogdan Mirica
El director romanès, Bogdan Mirica, va mantenir una simpàtica xerrada amb els alumnes de Direcció Cinematogràfica en la qual va decidir centrar-se a comentar aspectes de la seva òpera prima Gossos (Câini) i de la sèrie Umbre que va realitzar per a la plataforma de Streaming HBO de Romania.
Nicolas Philibert
El director francès ha impartit el seminari "Programar l'atzar" a l'ECIB. Durant 12 hores de classes, Philibert va compartir les seves reflexions i metodologies adquirides al llarg dels 30 anys de carrera professional amb comentaris de visionats dels seus diferents films.
María Cañas
La cineasta sevillana, en la seva versió terratrèmol i baranes, va venir a la nostra escola per transmetre'ns el seu esperit iconoclasta. Una sessió on va desplegar el seu enginy per qüestionar les imatges i per construir-hi relats que generen noves i sorprenents lectures sobre el nostre entorn.
Eugène Green
El director francès va impartir un seminari de tres dies versat a les diferències entre el cinema i el món que ens envolta, la importància de fer cinema i un repàs a la seva filmografia.
Matias Piñeiro
El director de Buenos Aires Matias Piñeiro, va impartir fa uns anys una classe magistral a les nostres aules, després de l'estrena del seu llargmetratge «Viola». El prestigiós New York Times el va seleccionar com un dels 20 directors mundials de seguiment obligat per al futur.
Boris Lehman
El cineasta Belga va impartir un seminari, organitzat conjuntament amb el Festival L’Alternativa, amb el suggeridor títol de “La pel·lícula com una llarga caminada”. Hi va repassar la seva trajectòria en què, acompanyat d'una càmera, ha anat filmat els seus passejos, els seus amics, la seva ciutat, la seva vida en definitiva, en un inacabat work in progress.
Chris Dickens
El guanyador de l'òscar al millor muntatge el 2008 per Slumdog Millonaire, Chris Dickens, va impartir aquest cap de setmana passat un seminari de dos dies centrat en el tractament teòric i pràctic de les eines fonamentals per al desenvolupament de l'ofici de muntador cinematogràfic.
Eric Pauwels
El documentalista belga va impartir un seminari a la nostra escola dins del marc de l’Alternativa fent un recorregut de la seva obra des dels inicis amb Jean Rouch fins a la celebrada trilogia de la cabana.
Luis Ospina
El director colombià, premi especial a la present edició del festival Márgenes, va impartir una masterclass al voltant de la seva obra a la qual van assistir alumnes de direcció cinematogràfica i direcció de fotografia.
Pablo Rosso
El director de fotografia de la saga completa de “REC”, “Veronica” i “Mientras duermes”, va impartir un seminari per als nostres alumnes del diploma de direcció de fotografia sobre pràctiques de càmera i il·luminació en set.
Josep María Civit
El director de fotografia de nombrosos projectes dirigits per Agustí Villaronga, (entre d'altres: El rei de l'Havana, Incerta Glòria i la futura Nascut Rei), va impartir una masterclass exclusiva per als nostres alumnes del diploma de direcció de fotografia.
Santiago Racaj
A l'estupenda xerrada del director de fotografia de, entre d'altres: Magical Girl, La Herida, Estiu 1993 o Los Ilusos, es va unir al tram final la nostra professora del Diploma de Direcció Cinematogràfica, Celia Rico, directora de la pel·lícula “Viaje al cuarto de una madre", film en què van treballar junts.
Taula rodona "Estiu 1993"
La Directora Carla Simón, la muntadora Ana Pfaff i l'script Arnau Vilaró de la pel·lícula ESTIU 1993, van esmicolar a la seva xerrada, davant d'una aula màster abarrotada, el treball laboriós darrere de la que és, sense dubte, una de les millors òperes primes dels últims anys .
Jaime Rosales
El guanyador del Goya a millor direcció, i pel·lícula, per "La soledad" va impartir una classe versada en la seva trajectòria com a cineasta, l'escriptura del seu llibre «El lápiz y la cámara» i la seva última pel·lícula «Petra», recentment estrenada al festival de Canes 2018.
Natalia Cabral y Oriol Estrada
Natalia Cabral i Oriol Estrada van impartir una màsterclass. Són una parella de directors, ella dominicana, ell català. Els nostres alumnes van tenir ocasió de visionar el seu darrer llargmetratge ‘Una película sobre parejas’ que en la seva estrena al Festival Internacional de Gijón va aconseguir tots els premis de cinema espanyol: Millor pel·lícula, millor direcció i millor guió.
Mesa redonda, ¿Qué onda con el cine latinoamericano?
El dia 1 d'abril 2022 en el marc de Lat Cinema Fest i organitzat per Casa America Barcelona i ECIB va tenir lloc la taula rodona: ¿Qué onda con el cine latinoamericano? En què es va debatre sobre les relacions i la problemàtica que existeix actualment amb el cinema que es fa en castellà a banda i banda de l'Atlàntic.
La taula rodona va estar moderada per la Judith Colell, presidenta de l'Acadèmia del Cinema Català, directora, guionista i productora; Albert Galera, Escriptor, analista cinematogràfic i programador de la Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya; Jorge Caballero, productor colombià, cofundador de Gusano Films i professor a la UPF; i Carolina Astudillo, directora xilena i professora a ECIB.
Semih Kaplanoğlu
Guanyador de l'Ós d'Or al Festival de Berlin el 2010 per Mel (Bal) . Semih Kaplanoglu és un cineasta de l'anomenat “nou cinema turc” juntament amb directors com Nuri Bilge Ceylan, Zeki Demirkubuz o Kutlug Ataman. A la seva masterclass va xerrar de la seva filmografia on és inevitable destacar la seva “trilogia poètica de Yusuf”.
Natalia Garayalde
La periodista i cineasta argentina Natalia Garayalde va impartir una masterclass per als nostres alumnes del màster a Documental on va desgranar el treball després d'Esquirlas la seva primera pel·lícula documental.
Daniela Cajías
La directora de fotografia guanyadora del Goya a millor direcció de fotografia el 2021 per Las niñas i directora de fotografia d'Alcarràs, va impartir a la nostra escola el taller L'art d'Observar dins el marc del Festival L’alternativa.
Alejandro Loayaza
El director bolivià ens va visitar el 20 d'octubre del 2022 amb motiu de la presentació de la seva òpera prima UTAMA. Guanyadora de 4 premis al festival de Màlaga (Inclosos millor direcció, música, millor pel·lícula iberoamericana i premi de la crítica) i nominada als GOYA 2023 a millor pel·lícula iberoamericana.